Alianţă a partidelor eurosceptice din UE pusă la cale de Marine Le Pen şi Geert Wilders

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marine Le Pen şi Geert Wilders. FOTO: reuters
Marine Le Pen şi Geert Wilders. FOTO: reuters

Preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen, a fost miercuri la Haga pentru a discuta cu liderul extremei drepte olandeze, Geert Wilders despre o alianţă a euroscepticilor în vederea alegerilor europene din mai 2014.

Marine Le Pen a ajuns aproape de prânz în Parlamentul olandez. Ea a fost întâmpinată la intrare de Geert Wilders, deputat cunoscut pentru poziţiile sale anti-islam. Olandezul a primit-o pe Le Pen vorbind la început în franceză, el şi preşedintele Frontului Naţional nefiind la prima discuţie, o întâlnire anterioară desfăşurându-se în aprilie la Paris.

„Este un om politic foarte important. (n.r. - Le Pen) Ar putea fi următorul preşedinte al Franţei”, a afirmat Geert Wilders în declaraţiile date pe coridoarele parlamentului.

Preşedintele Frontului Naţional şi Wilders au asistat la o sesiune plenară a parlamentului, stând unul lângă altul în partea inferioară a sălii legislativului olandez.

„În afara Parlamentului, douăzeci de activişti „antifascişti” s-au adunat, fluturând pancarte cu imaginea lui Le Pen peste care era trasă o linie roşie, simbol al interdicţiei şi strigând lozinci împotriva rasismului.

Populiştii din Europa rămân împărţiţi pe o întreagă gamă de teme. Un exemplu evident în această privinţă este căsătoria între persoanele de acelaşi sex. Le Pen se opune, în timp ce Wilders este de acord fiind unul din argumentele sale împotriva musulmanilor care sunt se opun homosexualităţii.

PVV, care are patru deputaţi în prezent, şi Frontul Naţional, partid cu trei eurodeputaţi, împărtăşesc acelaşi idei privind imigraţia şi protecţionismul, dar Wilder este pro-Israel, în timp ce Frontul Naţional are o atitudine care înclină spre antisemitism, chestiune vizibilă mai ales în perioada de conducere a lui Jean-Marie Le Pen.

Pentru formarea unui grup politic în Parlamentul European este nevoie de cel puţin de 25 de membri aleşi din totalul de 766, în cel puţin un sfert din statele membre ale UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite