Pfizer anunţă că are un „plan“ pentru a limita întârzieri de livrare a vaccinurilor anti-COVID

Pfizer anunţă că are un „plan“ pentru a limita întârzieri de livrare a vaccinurilor anti-COVID

FOTO Arhivă

Grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a anunţat sâmbătă un „plan“ care trebuie să-i permită să limiteze cu o săptămână întârzierile de livrări de vaccin contra Covid-19, în condiţiile în care Europa este îngrijorată că livrările de doze vor întârzia „trei, patru săptămâni“, conform AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pfizer şi BioNTech au dezvoltat un plan care va permite creşterea capacităţilor de fabricare în Europa şi de a furniza mai multe doze în al doilea trimestru“, au anunţat cele două companii într-un comunicat comun. 

„Vom reveni la calendarul iniţial de livrări în Uniunea Europeană începând din 25 ianuarie, cu o creştere a livrărilor începând cu 15 februarie“, au adăugat cele două grupuri, indicând că sunt necesare modificări ale proceselor de producţie. 

Grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a avertizat vineri că nu va fi în măsură, până la începutul lui februarie, să furnizeze în ţări din UE cantităţile săptămânale la care s-a angajat. 

În ultimul lor comunicat, Pfizer şi BioNTech au afirmat că fabrica din Puurs „va avea o reducere temporară a numărului de doze livrate săptămâna următoare“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările