Germania va încheia un acord cu Grecia şi Spania privind migranţii

Germania va încheia un acord cu Grecia şi Spania privind migranţii

Angela Merkel, cancelarul federal german, Pedro Sanchez, premierul spaniol, (centru) şi Alexis Tsipras, premierul grec Foto: EPA/EFE

Berlinul va încheia un acord cu Atena şi cu Madridul privind migranţii ale căror solicitări de azil au fost înregistrate pe teritoriul elen sau spaniol, dar care se îndreaptă spre Germania, relatează dpa international, care citează un anunţ făcut vineri de purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

În baza acestei înţelegeri, la care s-a ajuns în marja summit-ului european de la Bruxelles, Grecia şi Spania vor lua înapoi migranţii înregistraţi pe teritoriul lor, dar care ajung în Germania trecând frontiera de sud cu Austria, până când  politicile UE de a gestiona în comun azilul vor fi implementate, a explicat Seibert.
 
„Subliniem faptul că statele membre de la graniţele externe UE au nevoie de mai mult sprijin, atât în termeni financiari, cât şi în ceea ce priveşte forţele de poliţie şi experţii în materie de azil“, a afirmat Seibert.
 
Detaliile operaţionale ale acordului vor fi stabilite în cursul următoarelor patru săptămâni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: