BBC: Cum au ajuns simpaticii câini un simbol al protestelor din România

BBC: Cum au ajuns simpaticii câini un simbol al protestelor din România

Sursa foto: Captură video BBC

Numeroase instituţii media de prestigiu din întreaga lume au relatat pe larg despre protestele care au avut loc în ultima perioadă în România, prezentând în mod constant evoluţia evenimentelor de la Bucureşti şi din ţară, care au culminat cu abrogarea OUG 13 şi demisia ministrului Justiţiei. BBC a abordat însă, duminică, acest subiect şi dintr-un alt unghi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Postul britanic a prezentat într-un videoclip postat pe site-ul său modul în care câini simpatici au devenit un simbol al protestelor din România faţă de măsuri ale guvernului care slăbeau lupta anticorupţie..
 
BBC menţionează că demonstranţii au afirmat că anumite instituţii media au prezentat ştiri false, potrivit cărora protestatarii au ieşit în stradă doar pentru că au fost plătiţi. Protestarii care aveau un câine cu ei ar fi primit şi mai mulţi bani.
 
Ca urmare, adaugă BBC, demonstranţii au făcut glume pe seama acestor informaţii, iar reţelele de socializare s-au umplut de fotografii cu „câini protestatari“, aduşi de stăpânii lor la demonstraţii. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările