VIDEO China: Un avion a aterizat de urgenţă în urma spargerii unui geam de la cabina de pilotaj. Copilotul a fost aspirat pe jumătate în exterior

VIDEO China: Un avion a aterizat de urgenţă în urma spargerii unui geam de la cabina de pilotaj. Copilotul a fost aspirat pe jumătate în exterior

FOTO Captură Chengdu Business Daily

Un Airbus A319 cu 128 de persoane la bord a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă luni, în China, după spargerea unui geam de la cabina de pilotaj, un incident soldat cu rănirea copilotului, a anunţat Administraţia Aviaţiei Civile din China (CAAC), potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un Airbus A319 al companiei Sichuan Airlines plecat de la Chongqing (sud-vest) către Lhasa (Tibet) cu 128 de persoane la bord - 119 pasageri şi 9 membri ai echipajului - a aterizat de urgenţă la Chengdu (sud-vest), în pofida faptului că geamul din dreapta al cabinei s-a spart, arată un comunicat al CAAC.

Copilotul a fost rănit, mai ales la faţă. Şi o însoţitoare de bord a fost uşor rănită în timpul aterizării, potrivit comunicatului.

Cauza incidentului nu a fost precizată, CAAC anunţând doar că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Într-un interviu oferit cotidianului Chengdu Business Daily, pilotul aparatului, Liu Chuanjian, a spus că incidentul a avut loc la o altitudine de 9.700 de metri. „Geamul s-a spart pe neaşteptate şi am auzit un zgomot foarte puternic. Când m-am uitat într-o parte, l-am văzut pe copilot ieşit pe jumătate din aparatul de zbor. Din fericire, centura sa era fixată“, a explicat el.

FOTO Captură Daily Mail

„Totul zbura în cabina de pilotaj. Multe echipamente funcţionau prost şi zgomotul era atât de puternic încât nu mai auzeam nimic la radio. Avionul vibra puternic şi era imposibil să manevrez“, a adăugat căpitanul Liu.

În pofida acestor dificultăţi şi unui frig intens, pilotul a reuşit să reducă viteza aparatului, care zbura cu aproximativ 800-900 de kilometri pe oră, şi să aterizeze în 20 de minute.

Imaginile făcute de pasageri şi publicate pe site-ul Cotidianului Poporului, oficiosul Partidului Comunist Chinez (PCC, la putere), arată că măştile de oxigen fuseseră deja eliberate.

Pilotul a fost salutat pe reţelele sociale şi declarat erou.

Este vorba de a doua aterizare de urgenţă a unui avion în China în mai puţin de o lună. Pe 15 aprilie, un zbor Air China a fost deviat de la traseul iniţial după ce un bărbat a luat ostatică pentru scurt timp o însoţitoare de zbor ameninţând că îi va înfige un pix în gât.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: