Sky renunţă la difuzarea unei emisiuni de satiră în care era parodiat Michael Jackson, după controversele iscate

Sky renunţă la difuzarea unei emisiuni de satiră în care era parodiat Michael Jackson, după controversele iscate

Paris Jackson, fiica megastarului american, a criticat în termeni duri distribuirea actorului britanic Joseph Fiennes în rolul tatălui ei, Michael Jackson FOTO Captură video

Postul britanic Sky a anunţat că nu va difuza un program de televiziune în care era parodiat Michael Jackson, după ce fiica megastarului a declarat public că se simte „profund jignită“ de felul în care tatăl ei a fost interpretat în acea emisiune, informează BBC, citat de News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizie în urma criticilor 

Acel episod, ce face parte dintr-un serial de satiră intitulat „Urban Myths“, ar fi trebuit să fie difuzat de postul de televiziune Sky Arts.

Vineri, grupul media Sky a dat publicităţii o declaraţie de presă în care a anunţat că a luat decizia de a renunţa la difuzarea acelui episod, în urma îngrijorărilor exprimate de Paris Jackson.

Reprezentanţii postului TV britanic au transmis că nu au avut niciodată intenţia de a ofensa pe cineva.

„Am luat decizia de a nu difuza «Elizabeth, Michael and Marlon», un episod de o jumătate de oră din serialul «Urban Myths», produs de Sky Arts, în urma îngrijorărilor exprimate de familia lui Michael Jackson. Noi am vrut să prezentăm o versiune mai «voioasă» a unor presupuse evenimente adevărate şi nu am avut niciodată intenţia de a jigni pe cineva. Joseph Fiennes sprijină pe deplin decizia noastră“, se afirmă în comunicatul transmis de Sky.

via GIPHY

Paris Jackson, fiica megastarului american, a criticat în termeni duri, joi, pe Twitter, distribuirea actorului britanic Joseph Fiennes în rolul tatălui ei, Michael Jackson, într-un serial TV de satiră şi a spus că se simte „incredibil de jignită“ de acea „portretizare ruşinoasă“.

„Sincer, m-a făcut să îmi doresc să vomit. Mă simt incredibil de jignită şi sunt sigură că foarte mulţi oameni simt la fel“, a spus Paris Jackson, după ce a vizionat acel trailer.

O petiţie prin care telespectatorii erau rugaţi să boicoteze acel episod de o jumătate de oră a fost deja semnată în mai puţin de 24 de ore de la lansare de peste 20.000 de persoane.

Cântăreţul Michael Jackson a murit în 2015 la vârsta de 50 de ani. 

Care este povestea serialului 

În ianuarie 2016, Joseph Fiennes, un actor britanic caucazian, a fost distribuit în rolul cântăreţului Michael Jackson într-un serial britanic de ficţiune şi de satiră, intitulat „Urban Myths“, ce va avea premiera pe postul de televiziune Sky Arts pe 19 ianuarie.

Sky Arts a lansat deja un prim trailer pentru noua producţie TV. În acel trailer, Michael Jackson (interpretat de Joseph Fiennes), Elizabeth Taylor (interpretată de Stockard Channing) şi Marlon Brando (interpretat de Brandon Cox) sunt prezentaţi în interiorul unui automobil, în timp ce părăsesc în mare grabă oraşul New York, după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Serialul de satiră „Urban Myths“, compus din mai multe scenete scurte şi amuzante, nu se limitează însă doar la acel trio burlesc, ci „readuce“ pe micul ecran mai multe legende, precum Bob Dylan, Samuel Beckett, Muhammad Ali şi Cary Grant.

Nu lipseşte nici figura lui Adolf Hitler. Interpretat de Iwan Rheon - interpretul maleficului Ramsay Bolton din serialul „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“ - dictatorul nazist, un pictor mediocru în tinereţe, este mereu flancat de bunul lui prieten - jucat de Rupert Grint, cunoscut pentru rolul Ron Weasley din franciza „Harry Potter“ -, căruia încearcă să îi facă portretul.

Noul serial de satiră, deşi nu a fost încă lansat oficial, a generat deja o polemică aprinsă. Fanii cântăreţului Michael Jackson au protestat vehement faţă de folosirea unui actor caucazian, Joseph Fiennes (fratele mult mai cunoscutului actor Ralph Fiennes), pentru întruchiparea pe micul ecran a idolului lor.

Cu atât mai mult cu cât în acest serial de satiră, în care abundă umorul tipic britanic, Joseph Fiennes joacă în aşa fel încât îl face pe regretatul megastar american să pară o persoană „paranoică“ şi „de la ţară“. 

citeste totul despre: