EXCLUSIV Bebe Cotimanis, despre plecarea de la Românii au talent şi revenirea lui Florin Călinescu: „Este decizia mea. Nimeni nu e de neînlocuit“

EXCLUSIV Bebe Cotimanis, despre plecarea de la Românii au talent şi revenirea lui Florin Călinescu: „Este decizia mea. Nimeni nu e de neînlocuit“

Bebe Cotimanis a catalogat venirea lui Florin Călinescu la masa juriului drept benefică FOTO Pro TV

Constantin „Bebe“ Cotimanis (60 de ani) a comentat, pentru „Adevărul“, mutarea de la masa juriului „Românii au talent“, precizând că hotărârea i-a aparţinut şi salutând decizia postului Pro TV de a-l înlocui cu Florin Călinescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul surprinzător privind revenirea lui Florin Călinescu în televiziune a fost făcut în ediţia de luni, 12 octombrie, a Ştirilor Pro TV, când acesta a declarat că, în această toamnă, va porni în căutarea noilor pretendenţi la titlul de cel mai talentat român şi va putea fi văzut la masa juriului „Românii au talent“, la începutul anului viitor. 
 
Speculaţiile privind înlocuirea lui Bebe Cotimanis în juriul talent-show-ului nu au întârziat să apară, mai ales că nu mai departe de săptămâna trecută, pe 7 octombrie, invitat la Adevărul Live, acesta a declarat că se pregăteşte de caravana „Românii au talent“. 
 
„Săptămâna viitoare vom fi la Cluj, pentru „Românii au talent“, pe urmă avem Chişinău, Craiova, Iaşi. Avem de alergat patru-cinci săptămâni. Jurizăm opt ore pe zi, patru ore pauză de prânz, din nou patru ore pauză seară. Ne apucă 12 noaptea. Asta sâmbătă, duminică la fel. Eu n-am mai fost la teatru de multă vreme, acolo sunt ca un spectator, este o nebunie frumoasă, pentru că avem un popor... Şi voi nu vedeţi tot, pentru că nu se poate da tot la televizor. De-aia invităm mereu publicul. Eu nu mai scăpam de invitaţi, am venit iniţial cu zece şi după m-am trezit cu 20, 30“, declarat artistul în platoul Adevărul Live. 
 

Bebe Cotimanis, despre Florin Călinescu: „Un om plin de umor“ 

Cu toate acestea, contactat de reporterii „Adevărul“, Cotimanis a subliniat că decizia i-a aparţinut, precizând totodată că venirea lui Călinescu „nu poate fi decât benefică.“
 
„Am avut de ales între mai multe proiecte atât ale Pro TV, cât şi unele strict personale, dar şi profesionale – trei piese de teatru şi colaborări. Anul acesta «Românii au talent» va avea cu siguranţă un Bebe lipsă şi un Florin în plus. Este decizia mea, nimeni nu este profesional de neînlocuit, iar când în locul meu vine Călinescu, un om plin de umor şi cunoştinţe într-ale showbiz-ului, lucrul acesta nu poate fi decât benefic“, a declarat Cotimanis în exclusivitate pentru ziarul „Adevărul“.  
 
Pe de altă parte, cunoscutul actor a dezvăluit că cel mai mult îi va lipsi atmosfera şi sutele de oameni talentaţi, adăugând că le urează foştilor colegi din juriu un sezon la fel de bun ca precedentul. 
„A fost foarte frumoasă (experienţa de la Românii au talent – n.red.). Nu a fost obositor, însă, a judeca pe cineva nu este chiar cel mai uşor lucru pe lumea asta. Am avut nopţi în care n-am dormit având mustrări de conştiinţă că intervin în destinul unor talente de excepţie, până la urmă“, a mai spus Cotimanis.
 

Călinescu, primul membru al juriului care se apropie de echivalentul de pe piaţa anglo-americană

De asemenea, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Pro TV au explicat că Bebe Cotimanis se va dedica în următoarea perioadă proiectelor de teatru şi de televiziune în care este implicat: „Datorită experienţei sale, Bebe Cotimanis, membru al juriului în sezonul cinci «Românii au talent», a contribuit din plin la descoperirea talentelor şi a mizat de fiecare dată pe emoţia pe care concurenţii au reuşit să o transmită. În perioada următoare, actorul se va dedica proiectelor de televiziune şi teatru în care este implicat.“
 

Apariţia lui Florin Călinescu în locul lui Bebe Cotimanis a fost comentată şi de analistul media Iulian Comănescu, acesta spunând că ar putea fi „o tentativă de repoziţionare a Pro TV, cât timp Florin s-a identificat cu Pro TV-ul originar, «fenomenul». Povestea aceea e însă irepetabilă şi conţine un marketing pe care Pro TV nu-l mai face, în momentul de faţă“. Cotimanis, ca membru al juriului, a arătat că sub aspectul de „killer“, cu o voce pe măsură, se ascunde un suflet sensibil, care l-a făcut să lăcrimeze de mai multe ori în timpul concursului. Poate fi acesta un motiv al înlocuirii cu Călinescu, a cărui atitudine zeflemitoare, caustică, a rămas aceeaşi de pe vremea „Chestiunii Zilei“? Iulian Comănescu explică: „Mi-e greu să speculez, cu excepţia faptului că în persoana lui Florin Călinescu, talent show-urile din România beneficiază de primul membru al juriului care se apropie, ca anvergură, de echivalentul lor de pe piaţa anglo-americană. Numai Andrei Gheorghe s-ar mai putea ridica la un asemenea nivel. Pe de altă parte, în mod bizar, «băiatul rău» de la «Românii au talent» e Mihaela Rădulescu în momentul de faţă, iar asta din motive de călcat pe alături, şi nu la modul programatic“, zice Iulian Comănescu.

Anunţul privind revenirea lui Florin Călinescu în televiziune a fost făcut în ediţia de luni seară, 12 octombrie, a Ştirilor Pro TV.

Mi-e dor de oamenii cărora mă adresam, mă întreabă mereu pe stradă: «Unde eşti, ce faci?»

Florin Călinescu, actor şi realizator TV

„Am dat concurs şi, dintre mai mulţi concurenţi, m-am mirat şi eu că am avut această ocazie. Talentul meu principal este să vorbesc oamenilor“, a declarat Florin Călinescu, într-o discuţie în direct cu Andreea Esca. „Mi-e dor de oamenii cărora mă adresam, mă întreabă mereu pe stradă: «Unde eşti, ce faci?» (...) M-am întors la o viaţă mai simplă şi am realizat că mai există timp pentru oameni“, a mai spus Călinescu. „Pentru că aparţin acestui popor, sunt convins că nu sunt singurul care a fost bântuit de talent şi cred cu tărie că oamenii din această ţară sunt mai dăruiţi în comparaţie cu multe alte popoare. Acum sper că, dacă cei care decid soarta acestui show au hotărât să scoată elefantul din magazinul de porţelanuri, să îi pot deosebi pe cei cu adevărat talentaţi, care merită lumina reflectoarelor. Văzând şi făcând!“, a afirmat el.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: