Comedy Central, reclamat pentru glumele fără perdea din show-urile de stand-up. Cum se apără postul şi motivul pentru care CNA-ul nu poate interveni

Comedy Central, reclamat pentru glumele fără perdea din show-urile de stand-up. Cum se apără postul şi motivul pentru care CNA-ul nu poate interveni

FOTO Pagina de Media

Postul de televiziune Comedy Central a difuzat momente de stand-up ale unor comedianţi români, iar limbajul folosit nu a fost cenzurat în niciun fel, ceea ce a atras reclamaţii de la telespectatori, scrie Pagina de Media.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimele două ediţii ale emisiunii „Comedy Club“, de la Comedy Central, difuzate la ora 22.00, telespectatorii au putut urmări momente de stand-up ale unor comedianţi români. 
 
Limbajul folosit de aceştia nu a fost cenzurat în niciun fel de către postul TV, deşi printre glume s-au strecurat şi expresii considerate vulgare. Astfel, telespectatorii au făcut mai multe sesizări la CNA. 
 
Şi promo-urile pentru ediţii mai vechi au atras plângeri de la telespectatori din cauza „violenţei limbajului“, scrie Pagina de Media. 
 
Printre replicile care au stârnit nemulţumirea telespectatorilor se află:  
 
„Diavolul mi-a vorbit pentru prima oară, a zis aşa: ai belit-o!“;
 
„Te-am înjunghiat! Te-am înjunghiat! Te-am înjunghiat! Mamă ce păcat! (n.n cântând)“;
 
„Vrea să facă sex cu tine!“;
 
„Vă spun o chestie, când se întâlnesc doi virgini nu se … nimeni“. (n.n. S-a difuzat un sunet care acoperă cuvântul);
 
„Aia mică ce mai face? A, copilu’? (n.n Uitându-se în jos.) Copilu’. E bine, e bine“;
 
„Atenţie, sărac la bord! Atenţie, daţi-i jos! Daţi-i jos! (n.n: Replici rostite ţinându-se de nas)“;
 
„Dă-te-n ceapa … jos de acolo! Mă faci de rahat în tot satu’, animalule ce eşti!“;
 
„Dumnezeule, unde sunt proştii de altă dată?“.
 
Este prima dată când postul TV lasă astfel de cuvinte licenţioase pe post fără să le cenzureze. Până acum, erau acoperite cu „bip“. Chiar şi emisiunile difuzat de alte staţii la ore târzii cenzurează cuvintele vulgare, notează sursa citată. 
 
Cum au explicat reprezentanţii postului decizia de a nu cenzura limbajul 
 
Într-un comunicat pentru Pagina de Media, reprezentanţii postului TV Comedy Central au explicat că necenzurând limbajul folosit de comedianţi nu au făcut altceva decât să ofere publicului „esenţa comediei autentice“. Ei au menţionat şi faptul că că la începutul programului este semnalizat faptul că emisiunea este destinată doar adulţilor, printr-o atenţionare specială. 
 
„Necenzurând acest conţinut, ne dorim să răspundem unor gusturi diferite de umor. Comedy Central îşi doreşte să ofere publicului esenţa comediei autentice şi a umorului bun, care este, prin definiţie, necenzurată, cu atât mai mult când e vorba de stand-up“, spun reprezentanţii televiziunii. 

Postul TV Comedy Central, licenţiat în Cehia

Cazul a ajuns şi în atenţia CNA, dar nu poate lua o decizie, deoarece postul Comedy Central este licenţiat în Cehia şi se supune legislaţiei audiovizuale de acolo.

Cum însă canalul se vede şi în România, atunci când există astfel de probleme, CNA-ul din România trebuie să sesizeze la rândul său CNA-ul din Cehia, notează sursa citată. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: