Avarie gravă la TVR: o scurtă pană de curent a dat peste emisia postului

Avarie gravă la TVR: o scurtă pană de curent a dat peste emisia postului

O pană de curent de aproximativ a afectat marţi seară emisia staţiilor TVR, chiar şi la câteva ore după, unul dintre jurnale fiind afectat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Problemele au apărut în jurul orei 18.30, când a avut loc o pană de curent. Întreruperea a fost foarte scurtă - de un minut - însă efectele s-au resimţit la câteva ore după, potrivit Pagina de Media
 
O parte dintre sistemele de producţie ale instituţiei nu au mai pornit la reluarea alimentării cu energie electrică. Este vorba de unul dintre calculatoarele de emisie, de serverele de la ştiri, de la sport şi de la studiourile virtuale. Partea de producţie a fost cea mai afectată.
 
Ca urmare, jurnaliştii au fost în imposibilitatea de a-şi monta materialele care urmau să intre pe post. Astfel, Jurnalul de la ora 19.00 de pe TVR 2 a fost anulat, iar staţia a difuzat doar promo-uri. Nici jurnalul sportiv de la ora 19.30 nu a intrat pe TVR 2. Au rămas şi fără internet.
 
Jurnalul de la ora 20.00 de pe TVR 1 a intrat pe post după o serie de "artificii tehnice", însă numai în regim de intervenţii live. Programul de ştiri a fost în imposibilitatea de a difuza materiale înregistrate.
 
Pentru a compensa imposibilitatea difuzării de înregistrări în Jurnal, jurnaliştii au transmist LIVE ştirile lor din curtea instituţiei.
 
Surse din TVR au vorbit despre una dintre cele mai grave avarii din ultimii 30 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: