VIDEO Robin and The Backstabbers „Industria muzicală din România este exact aşa cum trebuie“

VIDEO Robin and The Backstabbers „Industria muzicală din România este exact aşa cum trebuie“

Robin and The Backstabbers au lansat un nou single, „Marele Zgomot“ FOTO Arhivă personală

Trupa Robin and The Bakckstabbers, marea câştigătoare a galei On Air Music Awards, revine cu un nou single, „Marele Zgomot“ şi cu un concert inedit. Pe 30 mai, de la ora 19.00 îi veţi putea vedea live pe scena Teatrului de Vară din Parcul Herăstrău, alături de invitaţi speciali.

Ştiri pe aceeaşi temă

Robin and the Backstabbers s-a înfiinţat în anul 2010 la iniţiativa solistului Andrei Robin Proca. Acesta îşi dorea o trupă care să cânte cover-uri, dar acest plan nu s-a mai materializat. Prima formulă îi includea pe Robin, Florentin Vasile, Vlad Feneşan şi Vladimir Proca, fratele mai mic al solistului. La scurt timp după aceea, băieţii au început să lucreze la compoziţii originale cu care au participat la festivalul Stufstock 2010, unde au fost remarcaţi de către numeroase posturi de radio. În 2012 au început munca la primul lor material discografic, „Bacovia Overdrive vol.1: Stalingrad“, iar formaţiei i s-au alăturat doi noi membri: Radu Moldovan şi Andrei Fântână, un instrumentist care contribuie la clape, saxofon şi chitară.

Robin and The Backstabbers sunt o revelaţie în materie de muzică autohtonă, iar 2012 a fost cu siguranţă anul lor. Talentul celor şase membri, Andrei Robin Proca (voce, chitară), Florentin Vasile (chitară), Vlad Feneşan (chitară bas), Vladimir Proca (tobe), Radu Moldovan (tobe electronice) şi Andrei Fântână (saxofon, acordeon, chitară), a fost recunoscut în cadrul Galei On Air Music Awards, de la care băieţii au plecat cu trofeul pentru Cel mai bun Rock Alternativ şi marele premiu, titlul de Artistul Anului

De la stânga la dreapta: Vladimir Proca, Andrei Fântână, Robin Proca, Radu Moldovan şi Vlad Feneşan FOTO Arhivă personală
 

Deşi băieţii nu se aşteptau să câştige acest premiu, au făcut faţă cu brio „avalanşei“ de atenţie din partea mass mediei. „Eu nu ştiam că o sa urmeze momentul ăsta. Noi am venit pentru nominalizările de Cel mai bun debut şi Cel mai bun rock alternativ. Intuiam cumva că la  categoria Cel mai bun rock alternativ avem cele mai mari şanse, dar noi nu am mers acolo ca să ne luăm premiul, am mers să vedem ce se întâmplă“, a declarat Robin pentru „Adevărul“.

„Am fost recunoscuţi ca fiind artiştii anului de către oamenii care au votat, nu a fost niciun juriu la mijloc. Înseamnă că am făcut eforturi şi am fost recunoscuţi de oamenii care ne-au fost alături. Sunt convins că ei au fost cei care ne-au ajutat să luăm acest premiu“, a completat Radu.

Industria muzicală este exact aşa cum trebuie. Ar fi bine să trăim într-o ţară mai mare, în care sistemul economic care susţine artiştii să fie mai dezvoltat.

Robin and The Backstabbers pe scena „On Air Music Awards“ acceptând premiul pentru Cel mai bun rock alternativ FOTO Arhivă personală

 

Şi pentru că Robin and The Backstabbers ţin la fanii lor au hotărât să organizeze un concert în aer liber, de care să se bucure toată lumea. Oamenii sunt invitaţi să petreacă o seară cu muzică bună şi umor de calitate într-un altfel de decor. „A început vara, aşa că nu mai vrem să cântăm în cluburi întunecate şi pline de fum. Ideea s-a născut dintr-o foarte mare iubire. Tot vin oameni să ne vadă aşa că de ce să-i tot chinuim aşa? Hai să ne vedem frumos, în aer liber“, a mărturisit Robin.

În cadrul concertului, trupa se va axa pe melodii de pe albumul lor, „Bacovia Overdrive vol.1: Stalingrad“, lansat în noiembrie 2012. Categorisiţi de mulţi drept o trupă „indie“ (independentă - n.r.), băieţii se consideră mai degrabă o trupă de pop-melodramatic. „Vrând-nevrând, suntem în familia aia de muzică cumva. E o plăcere a oamenilor de a te categorisi şi nu are rost să le-o negi. Nici nouă nu ne este clar, pentru că nu ne-am propus să ne facem o formaţie de un gen anume. Oamenii care ne ştiu, zic că suntem rock. În continuare pop-melodramatic mi se pare cea mai bună descriere pentru noi“ a conchis Robin.

Membrii trupei consideră că e loc pentru toată lumea în industria muzicală şi spun că nu ar schimba nimic. Iar dacă ar organiza ei înşişi un festival, ar chema artişti din toate genurile muzicale; „să fie şi Travka, şi Corina, fărăr să facem caz că avem ceva foarte eclectic“. „Cum e la Glastonbury (festival celebru din Marea Britanie - n.r.). Pe scena mare într-o zi cântau Radiohead şi în alta cânta Kylie Minogue“. În ceea ce priveşte colaborările cu artiştii autohtoni, nu i-ar deranja să cânte cu Mircea Florian, Norzeatic, Gojira sau Partizan. În accepţiunea lor, „industria muzicală este exact aşa cum trebuie. Ar fi bine să trăim într-o ţară mai mare, în care sistemul economic care susţine artiştii să fie mai dezvoltat. Toată lumea ar face treabă mai bună dacă ar putea chiar să trăiască din ceea ce face“.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: