Oana Cuzino, prezentatoare TV: „N-aş retuşa nimic la mine“

Oana Cuzino, prezentatoare TV: „N-aş retuşa nimic la mine“

La 41 de ani, Oana este fericită când primeşte o îmbrăţişare caldă din partea fetiţei, un compliment din partea soţului

Pentru Oana Cuzino, prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?“ de la Pro TV, frumuseţea feminină înseamnă sănătate, îngrijire şi autorespect.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Weekend Adevărul":   Marin Preda spunea că timpul liber, odată ce îl organizezi, încetează să mai fie „liber". Cum defineşti un weekend  perfect: activităţi planificate după anumite repere orare sau abandon total?

Oana Cuzino: Depinde. Acum chiar sunt în weekend, aşa că am vorbit cu câţiva prieteni şi ne-am organizat rapid pentru o ieşire „la un grătar", un pretext, de fapt, să ne vedem, să stăm puţin la soare, să mai depănăm amintiri sau să ne facem planuri de vacanţă.

Ce înseamnă stil de viaţă sănătos în weekend, pentru tine?

Ceea ce înseamnă şi în timpul săptămânii: plimbări prin pădure, aer curat, mâncare simplă, râs mult şi... sănătos.

Ce sport „te prinde" cel mai bine şi de câte ori îl practici pe săptămână?

Cred că pilates, avâd în vedere că îl practic de două-trei ori pe săptămână. Pilates mi se pare cel mai potrivit sport pentru o femeie.

Eşti o femeie foarte frumoasă. Toate femeile au însă zile în care se simt „urâte". Ţi-ai spus vreodată privindu-te în oglindă: „Sunt urâtă astăzi"? Ai vrea să mai retuşezi ceva la fizicul tău?

Mulţumesc pentru compliment. Când mă privesc în oglindă, mă văd pe mine însămi, la vârsta pe care o am acum şi nu aş renunţa la niciun an din viaţa mea, fiindcă sunt bucuroasă de tot ce am făcut până acum. Să mă mint că am 35 de ani în loc de 40 înseamnă să renunţ la cinci ani şi implicit să renunţ la amintiri, experienţe, prieteni, muncă. Nu aş retuşa nimic, fiindcă aceasta sunt eu, dintotdeauna. Nu mi-am dorit niciodată să fiu altcineva, nici fizic, nici social sau din orice alt punct de vedere. Eu cred că adevărata probă a frumuseţii este cea a timpului şi are foarte mare legătură cu sănătatea, îngrijirea, autorespectul, starea de spirit. Priviţi femei de aceeaşi vârstă -45-50 de ani - şi o veţi recunoaşte imediat pe cea care a făcut sport, mişcare, care s-a hrănit sănătos şi a rămas conectată la timpul prezent.

Îmi imaginez că este uşor să-i spui fiicei că chipsurile nu sunt sănătoase, dar e greu s-o convingi să nu mănânce aşa ceva după atâta promovare agresivă la TV şi după „exemplul" pe care i-l dau unii colegi de şcoală. Eşti o mamă „luptătoare" în sensul acesta sau tu şi Naomi cădeţi la pace uşor?

Da, acum, că este mai mare, înţelege mai bine faptul că o restricţie are uneori explicaţii bazate pe intenţii bune. Ideea este că la şcoală are singură decizia în mână şi tocmai în asta constă darul de a fi părinte. Trebuie să-i spui mereu adevărul copilului şi să-i explici eventualele consecinţe, pentru ca el să ştie să ia decizia potrivită atunci când este singur. Iar aici vorbim nu doar de junk food, ci de multe situaţii din viaţă.

Ultima ta vacanţă a fost... Când şi unde?

În iarnă. Am fost în Bahamas, unde m-am simţit ca în Rai. Departe de civilizaţie, şi totuşi mai aproape de ea de o mie de ori decât în viaţa de zi cu zi. Am întâlnit oameni puri şi buni cum nu bănuiam că mai există.

Dacă ar fi să alegi să trăieşti în alt loc decât România, care ar fi acela?

O insulă în Bahamas sau măcar Florida.

Dacă s-ar inventa o pilulă care, o dată ingerată, arde instant toate caloriile, fără efort din partea ta, cel mai des ai mânca...

Tot mere. Poate ceva mai multă plăcintă de mere, recunosc...

O persoană interesantă pe care ai întâlnit-o a fost...

Psihologul David Servan-Schreiber.

Cel mai fascinant lucru dintre toate realizările ştiinţei din ultimii ani ţi se pare că este...

Ingineria genetică.

"Am fost în Bahamas, unde m-am simţit ca în Rai. Departe de civilizaţie, şi totuşi mai aproape de ea de o mie de ori decât în viaţa de zi cu zi. ''

Una din două

- Sport la sală sau alergat în parc? Alergat în parc.
- Vin roşu sau vin alb? Vin roşu.
- Apă plată simplă sau cu lămâie? Apa plată simplă.
- Ciocolată sau îngheţată? Ciocolată.
- La teatru sau la film? Teatru.
- Peşte sau piept de pui? Peşte.
- Muzică clasică sau pop? Pop.
- Acum sau mai târziu? Acum.
- Cafea doar dimineaţa sau şi pe parcursul zilei? Doar dimineaţa, dar nu în fiecare zi.
- Cu cofeină sau fără? Cu cofeină.
Vacanţă într-o staţiune de lux aglomerată sau într-un sat liniştit, uitat de lume? Sat liniştit.
- Ciocolată amăruie sau cu lapte? Amăruie.
- Miere, fructoză sau îndulcitor sintetic? Miere.
- Scriitori ruşi sau americani? Americani.
- Rochie sau jeans? Rochie.
- Brad Pitt sau Robert De Niro?  Robert De Niro.
- Jane Fonda sau Sophia Loren?  Jane Fonda.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările