Noi detalii despre starea de sănătate a actriţei Catherine Deneuve, după ce a suferit un accident vascular cerebral

Noi detalii despre starea de sănătate a actriţei Catherine Deneuve, după ce a suferit un accident vascular cerebral

Catherine Deneuve FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa franceză Catherine Deneuve, în vârstă de 76 de ani, a fost internată marţi, 5 noiembrie, la Paris, în urma unui accident vascular cerebral, iar acum au apărut noi informaţii despre starea de sănătate a acesteia.

Catherine Deneuve „răspunde bine la tratament“ şi „se odihneşte“ după ce a fost victima unui uşor accident cerebral la o filmare pe 5 noiembrie, potrivit anturajului actriţei, scrie presa franceză, citată de News.ro.
 
„Aşa cum a fost anunţat, nu este o problemă motorie. Ea se odihneşte, în timp ce investigaţii suplimentare sunt în curs“, a indicat un apropiat al actriţei care a dorit să rămână anonim. 

„Ea reacţionează bine la tratament. Accidentul vascular cerebral a fost uşor. A avut mult noroc că a fost preluată de medici imediat“, a adăugat aceeaşi sursă. 
 
Familia, prin reprezentanta actriţei, Claire Blondel, a transmis cotidianului Le Parisien şi agenţiei AFP că Deneuve a fost internată în seara zilei de marţi şi a confirmat că a suferit un atac ischemic, care survine când o arteră a creierului este blocată. În comunicat, membrii familiei au spus: „Din fericire, nu a suferit pierderea vreunei funcţii motorii şi, desigur, va trebui să se odihnească o perioadă“.
 
În acel moment, actriţa filma o scenă pentru filmul „De son vivant“, de Emmanuelle Bercot, şi din acest motiv, iniţial, medicii au crezut că face parte din scenariu starea ei de rău
 
O legendă a cinematografiei franceze,  Catherine Deneuve a fost supranumită „Fecioara de Gheaţă“ datorită frumuseţii sale şi a atitudinii detaşate.
 
Născută pe 22 octombrie 1943, la Paris, Catherine Deneuve a debutat în „Les Collégiennes“, în 1957. A obţinut consacrarea internaţională cu rolul din filmul „Umbrelele din Cherbourg/ Les parapluies de Cherbourg“ (1964), regizat de Jacques Demy. A primit o nominalizare la Oscar pentru interpretarea din „Indochine“ (1992), un Urs de Argint la Berlin pentru realizări deosebite („8 Femmes“, 2002) şi un trofeu Palme d’Or onorific.
 
În 2016, a devenit prima femeie recompensată cu premiul Lumière, supranumit de presa franceză „Nobelul pentru film“.
 
Cel mai recent, ea a jucat în lungmetrajul „La vérité“ (2019) al japonezului Hirokazu Kore-eda, alături de Juliette Binoche şi Ethan Hawke.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: