Mircea Albulescu, uriaşul actor cu o singură mare iubire. Ce suferinţă l-a marcat: „Am fugit de acasă vreo opt luni pentru că nu mai puteam suporta“

Mircea Albulescu, uriaşul actor cu o singură mare iubire.
Ce suferinţă l-a marcat: „Am fugit de acasă vreo opt luni pentru că nu mai
puteam suporta“

Actorul Mircea Albulescu. Foto: Arhivă

Actorul dispărut în urmă cu cinci ani a fost fidel artei actoriceşti în aceeaşi măsură în care s-a dedicat şi căsniciei de peste 50 de ani cu Maria Albulescu.

Extrem de discret în privinţa vieţii personale, marele actor născut pe 4 octombrie 1934 la Bucureşti a avut, însă, mai multe pasiuni prea puţin sau deloc ştiute de marele public.

Omul cu trei nume şi sprâncene dramatice care îi arcuiau parcă spre cer talentul ar fi putut fi... în altă viaţă, arhitect. Pe numele din cartea de identitate Iorgu Albulescu, nume ales de tatăl său, Vasile, dirijor de orchestră militară, actorul era trecut în certificatul de naştere Constantin Albulescu, după numele naşului - dar pe scenă a devenit cunoscut drept Mircea Albulescu, numele ales de mama sa, Olga Tempinski.

Citeşte mai departe aici...

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările