De ce şi-a schimbat religia Mirabela Dauer: „Vine o vreme când trebuie să fii îngropat“

De ce şi-a schimbat religia Mirabela Dauer: „Vine o vreme când trebuie să fii îngropat“

Mirabela Dauer

Mirabela Dauer a explicat de ce a luat decizia de a-şi schimba religia. Artista, de origine evreiască, a trecut la ortodoxism.

Ştiri pe aceeaşi temă

În tinereţe a vrut să ia calea credinţei şi să îmbrace haina de măicuţa. A fost sfătuită să se gândească bine înainte de a face o alegere atât de profunda. Evreică la origine, Mirabela Dauer a ales, totuşi, muzica şi s-a botezat, în anul 1996, în religia creştin ortodoxă. Avea 49 de ani la acel moment.

„Eu sunt evreică, după părinţii mei. Eu sunt la o vârstă, dar vine o vreme în viaţa ta când trebuie să fii îngropat. Aici, în România, eu nu mai am pe nimeni. Tu vezi aşa că prietenii mei m-ar pune într-un coşciug şi m-ar duce în Israel să mă îngroape? Eu acolo am sora, am nepoţi, am familie. N-are cine să mă ducă acolo. Cine mă îngroapă pe mine aici? Toţi prietenii mei sunt ortodocşi.

Nu doar de asta m-am ortodoxit. Eu mă duc în biserică de când mă ştiu eu. Voiam să fac semnul crucii. De mică am fost înţeleaptă şi nu am făcut lucruri rele şi nu îmi făceam cruce, dar acum pot. Îmi doream să îmi fac semnul crucii. Familia mea care este în Israel este foarte înţeleaptă. Nici sora mea, nici nepoata mea, nimeni nu s-a supărat. M-am unit cu acelaşi Dumnezeu. M-am ortodoxit“, a spus Mirabela Dauer, în emisiunea „Vorbeşte lumea“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările