Orele online, atacate de intruşi. Gruparea „Clanul leilor“ întrerupe lecţiile cu intervenţii obscene

Orele online, atacate de intruşi. Gruparea „Clanul leilor“ întrerupe lecţiile cu intervenţii obscene

Platformele de învăţare online sunt ţinta unor atacuri informatice

O grupare de pe internet autointitulată ”Clanul leilor” a perturbat, în ultimele luni, orele ţinute de profesori pe platformele online. Accesul se face cu parolele şi linkurile oferite cel mai probabil de elevii din clasele respective, scrie educaţieprivată.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fondatorii grupului sunt necunoscuţi. Ei îşi filmează intervenţiile obscene pe care apoi le postează pe YouTube unde fac sute de mii de vizualizări. Grupul are deja peste 20.000 de urmăritori. 
 
Potrivit sursei mai sus citate, profesorii nu ştiu ce să facă într-o astfel de situaţie. Ei nu reuşesc să-i elimine pe indivizi din sesiunile video pentru că nu au setările videoconferinţelor aastfel încât să poată opri aceste atacuri. 
 
Gruparea îşi organizează ”raidurile” pe platforma Discord, sub coordonarea unui personaj care îşi spune ”Valentin Mihai”. 
 
În zilele premergătoare începutului de an şcolar, membrii s-au pregătit pentru noi ”misiuni”, la clasele unde cursurile sunt desfăşurate online.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările