D-ale lui Liviu Pop: Deşi sâmbătă se lăuda că azi toţi elevii de-a V-a vor avea manualele pe bănci, acestea au ajuns doar în depozitele din 39 de judeţe

D-ale lui Liviu Pop: Deşi sâmbătă se lăuda că azi toţi elevii de-a V-a vor avea manualele pe bănci, acestea au ajuns doar în depozitele din 39 de judeţe

Liviu Pop a anunţat că manualele de a V-a au ajuns doar în depozitele din 39 de judeţe. FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat luni că manualele de clasa a V-a au ajuns doar în depozitele din 39 de judeţe, învinuind trei edituri că nu au livrat cărţile la timp. La sfârşitul săptămânii trecute oficialul se lăuda că elevii vor avea pe bănci toate manualele şcolare, începând de luni. Cel mai probabil nu le vor avea nici săptămâna asta, deşi şcoala a început de mai bine de două luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform datelor centralizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), livrarea în depozitele de carte şcolară a tranşei a treia de manuale şcolare destinate elevilor de clasa a V-a a fost finalizată în întregime în 39 de judeţe. Reamintim că, în acord cu angajamentele asumate prin contract, editurile câştigătoare în cadrul icitaţiei organizate anul acesta de CNEE au avut ca termen-limită de furnizare a manualelor data de 17 noiembrie, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educaţiei.

„Termenul de livrare nu a fost respectat de trei edituri. În judeţul Dâmboviţa, editurile S.C. Grupul Editorial Art şi S.C. Intuitext SRL nu au furnizat manualele şcolare pentru disciplinele Limba şi literatura română şi Biologie, în timp ce în judeţul Harghita există întârzieri provocate de S.C. Intuitext SRL (pentru aceleaşi discipline menţionate anterior) şi Grup Editorial Litera (opt discipline). În judeţul Suceava, livrarea manualelor şcolare este afectată de nerespectarea termenului-limită de către Grupul Editorial Litera (opt discipline), transportul fiind în curs de derulare, potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava“, potrivit aceleiaşi surse.

 Graficele au vizat livrarea manualelor şcolare de clasa a V-a în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie pentru următoarele materii: Limba şi literatura română, Limba engleză (limbă modernă 1), Limbă franceză (limbă modernă 2), Limba germană (limbă modernă 1/limbă modernă 2/limbă modernă 1 - studiu intensiv), Biologie, Educaţie socială, Geografie, Educaţie plastică, Educaţie muzicală, respectiv Consiliere şi dezvoltare personală, se mai precizează în document.

Declaraţia lui Liviu Pop de la finele săptămânii trecute: Manualele vor ajunge luni în şcoli

“În 17 noiembrie era termenul de livrare către Inspectoratele Şcolare, toate inspectoratele lucrează alături de colegii noştri directori sâmbătă şi duminică în aşa fel încât luni să avem toate manualele la care s-au câştigat licitaţiile, după cum bine ştiţi nu la toate s-au depus în luna martie ofertă pentru editarea de manual şcolar”, declara, sâmbătă, ministrul Educaţiei, Liviu Pop.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările