Cele mai bune licee din Bucureşti în funcţie de promovarea la Bacalaureat

Cele mai bune licee din Bucureşti în funcţie de promovarea la Bacalaureat

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat au fost afişate vineri de către Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Numărul mediilor de 10 a crescut de la 177, cât era înainte de contestaţii, la 224.

Conform datelor MEN, 2.421 de absolvenţi de liceu au promovat examenul după soluţionarea contestaţiilor. Cele mai multe contestaţii au fost la Limba şi literatura română (18.954). Chiar şi asa, rata de promovare din acest an este cea mai mică din ultimii trei ani. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 84 de candidaţi. 

 
Într-un top trei al liceelor din Capitală în funcţie de mediile de la Bac, pe primul loc se află Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, urmat de Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”,  iar locul trei este ocupat de Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”. În acelaşi timp, Colegiul Naţional „Sfântul Sava” are cele mai multe medii de 10 la Bac.

Clasamentul celor mai bune licee în funcţie notele de Bac 

1. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul": din 298 de elevi, toţi au promovat, iar doi dintre aceştia au obţinut medii de 10; 

2. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”: din 271 elevi, toţi au promovat, iar 11 absolvenţi au avut media generală 10 (Înainte de contestaţii, colegiul avea un respins şi 10 absolvenţi cu media 10)

3. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”: din 274 elevi, unul a fost respins, iar doi au luat media generală 10;

4. Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, unde din 228 elevi, unul a fost respins, dar nu a avut nicio medie de 10;

5. Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”: din 183, unul a fost respins, dar a avut două medii de 10; 

6. Colegiul Naţional „Grigore Moisil”: din 194 elevi, doar unul a fost respins, dar nu a avut nicio medie de 10; 

7. Colegiul Naţional „Sfântul Sava”: din 267 elevi, doi au fost respinşi, dar are şi cei mai mulţi elevi cu media generală maximă, şi anume 12;  

8. Colegiul Naţional „Ion Creangă”, din 244 elevi, un elev a fost respins, iar altul, eliminat din examen  şi nu are nicio medie generală maximă; 

9. Colegiul Naţional „Spiru Haret”: din 218 elevi, doi au fost respinşi. Nu are nicio medie generală de 10; 

10. Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din 233, trei au fost respinşi şi niciun elev nu a luat media 10.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: