Când se schimbă calendarul anului şcolar

Când se schimbă calendarul anului şcolar

Elevii intră de luni într-o vacanţă forţată de două săptămâni

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi că nu mai târziu de 5 noiembrie vom avea decizia de modificare a structurii anului şcolar.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Două săptămâni de vacanţă e maximul care poate fi recuperat prin modificarea structurii anului şcolar. Elevii din anii terminali nu vor avea de suferit din perspectiva numărului de săptămâni de cursuri. Nu susţin o vacanţă mai mare de două săptămâni. Vom vedea în ce măsură se va putea reveni în bănci fizic, vom vedea în funcţie de evoluţia epidemiologică“, a mai spus Cîmpeanu.

Şeful Educaţiei a mai spus că va avea consultări cu reprezentanţii elevilor şi cu reprezentanţii profesorilor pentru a vedea care este maniera optimă de modificare a structurii anului şcolar, astfel încât perioada de cursuri să nu fie diminuată.
 
Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, CNE, a declarat că, într-o oarecare măsură, au fost de acord cu această vacanţă forţată: „Din simplul motiv că este o măsură de compromis. Pentru că am văzut foarte clar că învăţământul online a fost un simulacru în ultimii doi ani de zile, n-a fost, în niciun caz ceva fericit. Din păcate, pentru învăţământul online nu s-a făcut în continuare nimic. Nu avem nici acum dispozitive, conexiune, platforme şi aşa mai departe. Ne-am dori ca această vacanţă să vină în sprijinul elevilor astfel încât ei să poată recupera conţinuturile din cele două săptămâni în format fizic, dar fără să se atingă în vreun fel calendarul examenelor naţionale din vară şi sfârşitul anului şcolar. Am solicitat ministerului aceste lucruri”, a subliniat reprezentantul elevilor.

Elevii mai vor ca în aceste două săptămâni de pauză autorităţile să finalizeze achiziţia testelor non-invazive din şcoli. 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările