Rabla Electrocasnice 2022. Au început înscrierile pentru a doua etapă a programului. Care este valoarea voucherelor

Rabla Electrocasnice 2022. Au început înscrierile pentru a doua etapă a programului. Care este valoarea voucherelor

Foto: shutterstock

Persoanele fizice se pot înscrie, începând de vineri, 1 iulie 2022, ora 10:00, în a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile şi tabletele, informează reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat vineri, într-o jumătate de oră de la lansare, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Mediului.
 
Solicitanţii persoane fizice au generat 24.014 de vouchere, dintre care 13.978 pentru laptopuri şi 10.036 pentru tablete.
 
 - - -
 
Potrivit sursei citate, bugetul celei de-a doua etape este de 10 milioane lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 1 iulie 2022, ora 10:00 – 7 iulie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.
 
În a doua etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:
 
- 500 de lei pentru laptopuri;
 
- 300 de lei pentru tablete.
 
Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.
 
Etapa III: Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele se va desfăşura în perioada 08.07.2022, ora 10:00 – 14.07.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului, având un buget de 15.000 mii lei. 
 
Bugetul alocat în anul 2022 pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice este de 100 de milioane de lei, cu 25 de milioane mai mult decât anul trecut. 
 
Acest buget va acoperi două sesiuni ale programului Rabla pentru Electrocasnice, în 2022: astfel, prima sesiune se va derula în lunile iunie - iulie 2022, iar a doua sesiune se va desfăşura în lunile noiembrie - decembrie 2022. 
 
Echipamentele incluse în program şi sumele aferente fiecărui echipament sunt: 
 
- 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C; 
 
- 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D; 
 
- 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 
 
- 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E; 
 
- 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 
 
- 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an; 
 
- 500 de lei pentru laptopuri; 
 
- 300 de lei pentru tablete. 
 
Potrivit AFM, programul de anul acesta va avea câteva modificări. Una dintre acestea prevede condiţii mai stricte pentru persoanele care nu utilizează voucherele rezervate. 
 
Acestea nu vor mai putea aplica în cadrul programului pentru acelaşi echipament în cursul acestui an.
 
Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică. De asemenea, valabilitatea voucherului se reduce de la 15 zile la 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalităţile de achiziţionare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile. 
 
O altă modificare intervenită în programul Rabla pentru Electrocasnice 2022 se referă la eliminarea televizoarelor din categoria echipamentelor eligibile. 
 
„Precizăm, pe această cale, că toate conturile comercianţilor, create în ediţiile anterioare ale Programului, rămân valabile şi pot fi utilizate şi în sesiunile de anul acesta.”, au mai anunţat reprezentanţii AFM.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările