Nicolae Minea este noul preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului

Nicolae Minea este noul preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului

AAAS are în portofoliu 616 de companii, dintre care 316 privatizabile şi restul neprivatizabile

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) va fi condusă de Nicolae Minea, în baza unei decizii semnate vineri de premierul Victor Ponta.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada noiembrie 2012-noiembrie 2013, AAAS a fost condusă de Adrian Volintiru, fost director la Rompetrol, Relad şi Vulcan Bucureşti. Ulterior, interimatul a fost asigurat de Stan Popa, vicepreşedinte al instituţiei. Numele instituţiei a fost schimbat anul trecut din Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). 
 
La finele anului trecut, Volinturu a fost numit secretar de stat la Ministerul Economiei, post din care a fost retras însă în urmă cu două săptămâni, după ieşirea PNL de la guvernare.
 
Stan Popa, preşedintele interimar al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), declara în luna ianuarie, la Adevărul Live, că România ar putea obţine „câteva miliarde de euro“ din vânzarea a 65.000 de hectare de teren, aflate în proprietatea statului, dar care sunt folosite de către societăţi care între timp au fost privatizate.
 
AAAS stă pe o mină de bani: terenurile companiilor vândute. Acestea nu au certificate de atestare şi titlu de proprietate, astfel că nu au fost incluse în capitalul social al companiilor privatizate. Statul este privat în acest fel de calitatea de acţionar şi deci de sume imense de bani. Am identificat 65.000 de hectare în aceste societăţi, care valorează sume imense, de ordinul miliardelor de euro. Noi vrem ca terenurile să fie incluse în capitalul social, statul primeşte acţiuni pe acestea şi apoi investitorii au dreptul de preempţiune de a le cumpăra“, a afirmat Stan Popa.
 
Din aceşti bani ar putea fi ulterior despăgubiţi cei care mai au de încasat sume de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), mai spunea Stan Popa. Oficialul a spus că instituţia va face publică în perioada următoare lista terenurilor cu pricina şi a companiilor care le utilizează.
 
AAAS are în portofoliu 616 de companii, dintre care 316 privatizabile şi restul neprivatizabile.

Mai puteţi citi:

EXCLUSIV Statul vrea să vândă terenurile de sub companiile deja privatizate. Suma obţinută ar fi de ordinul miliardelor de euro

România ar putea obţine „câteva miliarde de euro“ din vânzarea a 65.000 de hectare de teren, aflate în proprietatea statului, dar care sunt folosite de către societăţi care între timp au fost privatizate, a declarat, la Adevărul Live, Stan Popa, preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS).
 
Introducerea Aversa, principalul producător de pompe industriale din România, în insolvenţă a avut loc în mod "bizar", pentru o creanţă de doar 270 de milioane de lei vechi, a declarat, la "Adevărul Live", Stan Popa, preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS).
 
Prezent la întâlnire Adrian Volintiru, preşedintele AAAS, dovedeşte că nici măcar nu cunoaşte cum se numeşte instituţia pe care o conduce
 
Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) îşi va reduce numărul de angajaţi cu 25% până în luna septembrie, de la 272 la cel mult 220, a anunţat instituţia.
 
Autorităţile vor să cadă la pace cu grupul siderurgic ArcelorMittal în procesul deschis la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris pentru investiţiile asumate în contractul de privatizare al combinatului de la Galaţi, a declarat, pentru „Adevărul” Adrian Volintiru, preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS).
 
Executivul vrea să creeze un holding industrial care va conţine toate companiile viabile din subordinea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), urmând ca pe viitor să fie fie incluse, eventual, şi societăţi şi pachete de acţiuni din deţinute de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a declarat, pentru „Adevărul”, Adrian Volintiru, preşedintele AAAS.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: