Granturi pentru agricultori prin Agro IMM Invest. Ce producători vor fi incluşi

Granturi pentru agricultori prin Agro IMM Invest. Ce producători vor fi incluşi

Foto: Arhivă Adevarul

Subprogramul de susţinere a afacerilor mici şi mijlocii din domeniul agriculturii, Agro IMM Invest va sprijini şi producătorii de bere şi vin, potrivit ordonanţei de urgenţă 110/2017, care aduce modificări la programul IMM Invest.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform sursei citate, în cazul Agro IMM Invest, creditele de investiţii se accordă beneficiarilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar, pe o perioadă de graţie de  maxim 24 de luni pentru rambursarea principalului, iar rambursarea creditelor se efectuează în cel puţin 2 rate pe an, transmite Ziarul Financiar.
 
”Grantul acordat întreprinderilor mici şi mijlocii şi întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar include şi o componentă nerambursabilă de maximum 10% din valoarea finanţării, cu condiţia încadrării în plafonul de 120.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului şi acvaculturii sau 100.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, respectiv 800.000 de euro pentru întreprinderile mici şi mijlocii din sectorul alimentar, se mai arată în documentul ce conţine aceste modificări.”, arată documentul menţionat.
 
Noile măsuri prevăd şi reglementarea unei situaţii extraordinare şi anume achiziţia de terenuri.
 
Programul IMM Invest a fost prelungit până la 30 iunie 2021 şi bugetul a fost majorat de la 4,5 miliarde de lei la 7,18 miliarde de lei, potrivit datelor furnizate anterior de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).
 
Prin implementarea schemei de ajutor de stat care susţine întreg programul IMM INVEST, se estimează ca vor beneficia de credite peste 58.000 de IMM-uri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările