Angajaţii unei bănci protestează astăzi la sediul central. Reacţia conducerii

Angajaţii unei bănci protestează astăzi la sediul central. Reacţia conducerii

Sute de angajaţi ai unei bănci din România vor protesta astăzi, cerând majorarea numărului de salarii compensatorii acordate la disponibilizare, plata celui de al 13-lea salariu şi acordarea bonusurilor pe anul 2018. Banca spune că nu au motive să picheteze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sindicatul Piraeus Bank România, care şi-a schimbat denumirea în First Bank, a anunţat că angajaţii vor protesta vineri, 15 martie, ca răspuns la anunţul băncii cu privire la comasarea a 40 de filiale şi concedierea a aproape 400 de persoane. 
 
Aceştia cer majorarea numărului de salarii compensatorii şi acordarea celui de-al 13-lea salariu şi al bonusurilor pe anul trecut.
 
Reprezentanţii băncii spun că revendicările sunt lipsite de sens, având în vedere că plăţile au fost făcute.
 
„Indemnizaţia anuală (cel de-al 13-lea salariu) a fost plătită integral în 2018 tuturor angajaţilor băncii în lunile iulie şi decembrie. Schemele de plată variabilă aferente anului 2018 au fost plătite în conformitate cu reglementările interne în vigoare pentru toţi angajaţii eligibili din reţeaua teritorială şi centrele de afaceri. Salariaţii care urmează să părăsească banca vor primi toate măsurie compensatorii, aşa cum au fost negociate şi agreate cu sindicatul Piraeus Bank Romania, prin Contractul Colectiv de Muncă.
 
Respectăm dreptul la liberă exprimare a angajaţilor şi dorim să atragem atenţia asupra faptului că banca are datoria şi responsabilitatea de a acţiona astfel încât să asigure un viitor sustenabil business-ului său şi comunităţii din care face parte”, au anunţat, într-o informare trimisă „Adevărul”, reprezentanţii First Bank.
 
Piraeus Bank a fost cumpărată de americanii de la JC Flowers, cu puţin înainte de emiterea OUG 114/2018, cea care impune băncilor o taxă de 2% în funcţie de creşterea ROBOR. 
 
„Taxa pe lăcomie” pare să fi dat peste cap calculele americanilor, care, potrivit aceloraşi surse citate de Hotnews, ar fi intenţionat să repună fosta Piraeus Bank în următorii 3 ani pe linia de plutire, urmând ca apoi să o vândă unei entităţi locale.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: