Şeful Consiliului Concurenţei, ales în forul european de reglementare în energie

Şeful Consiliului Concurenţei, ales în forul european de reglementare în energie

Bogdan Chiriţoiu Foto Mediafax

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al Agenţiei pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER), a anunţat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe funcţii de conducere, vicepreşedinte, respectiv preşedinte, a fost numit în 2010 şi 2014 un alt român: fostul ministru al energiei, Răzvan Nicolescu. Bogdan Chiriţoiu nu este obligat să renunţe la funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei.
 
Pe această funcţie au fost mai mulţi concurenţi din state membre ale UE, însă Chiriţoiu a obţinut cele mai multe voturi. În anii trecuţi au mai încercat să ajungă pe astfel de funcţii şi Iulian Iancu, deputat PSD, dar şi Dan Gheorghiu, consilier al fostului premier Victor Ponta, însă au fost respinşi.
 
"Votul dat în această seară este o recunoaştere a competenţei profesionale a candidatului propus şi a tradiţiei sectorului energetic românesc care va fi reprezentat în următorii patru ani în Consiliul de Administraţie al ACER.
 
Îl felicit pe domnul Bogdan Chiriţoiu pentru această victorie adusă României, victorie obţinută la capătul unei competiţii de un nivel ridicat.

Felicit, de asemenea, pentru rezultat şi Reprezentanţa Permanenta a României la UE care a contribuit la succes.
 
Nu în ultimul rând, doresc sa îi mulţumesc lui Răzvan Nicolescu, fostul preşedinte român al ACER, pentru implicare în susţinerea candidatului propus de România", a scris Virgil Popescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: