Fondul românesc de investiţii în start-up-uri şi tehnologie ROCA X anunţă primele cinci investiţii

Fondul românesc de investiţii în start-up-uri şi tehnologie ROCA X anunţă primele cinci investiţii

După evaluarea a peste 150 de start-up-uri în doar câteva luni de activitate, ROCA X are deja cinci investiţii în valoare de 600.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

ROCA X este un fond de investiţii în tehnologie, destinat afacerilor disruptive la început de drum, care îşi propune sa fie un jucător regional, cu acces la companiile de tehnologie europene. Scopul său este de a crea o punte de legătură între companiile tech, resursele umane necesare dezvoltării lor, investitorii privaţi şi instituţionali şi pieţele de desfacere worldwide, cu o modalitate extrem de rapidă în luarea deciziilor de investment.

Investiţiile ROCA X nu sunt focusate pe o anumită nişă, ci sunt extinse la mai multe domenii din piaţa de tech: blockchain, AI, fintech, cât şi tendinţele nou apărute în tehnologie, derivate din dimensiunile noi ale dezvoltării societăţii şi umanităţii.

Afacerile cuprinse în portofoliul ROCA X la momentul actual sunt:

  • Feeel - platformă digitală europeană care centralizează accesul la servicii de sănătate;
  • Beez - o soluţie de cashback;
  • Feexers - marketplace pentru servicii de household & beauty;
  • Betmarkets - o soluţie ce transformă pariurile sportive în instrumente de investiţie;
  • PatchAI, asistent virtual pentru pacienţii implicaţi în teste clinice.

În acest moment în pipe line-ul ROCA X sunt aproape 20 de  companii, aflate în diverse stadii de analiză: companii de fintech, proptech, bigdata&AI precum şi start-up-uri din domeniul medical şi energie verde. Fondul de investiţii ţine cont şi de potenţialul de creştere, alăturând la criteriile standard o viziune financiară curajoasă.

Acţionarii fondatori au pus laolaltă 2,7 milioane de euro, iar ROCA X activează în principal în primele etape de finanţare (Seed şi Series A funding), acestea fiind zonele cel mai puţin acoperite de opţiuni de investire. De aceea, pe lângă capitalul plasat iniţial de ROCA X, companiile din portofoliu vor necesita şi runde ulterioare de finanţare, care să le asigure creşterea accelerată dorită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: