Cât de profitabilă este investiţia într-un apartament de închiriat

Cât de profitabilă este investiţia într-un apartament de închiriat

Apartamentele noi din România oferă randamente substabţiale atunci când sunt închiriate, peste rata inflaţiei, iar profitul diferă semnificativ şi în funcţie de zona în care este situat imobilul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Randamentele din chirii ale apartamentelor din Bucureşti se cifrează la o medie de circa 5%, ceea ce atrage micii investitori care îşi creează portofolii de apartamente de închiriat, iar oraşul este atractiv pentru cei care investesc în imobiliare pentru că oferă un randament bun, în timp ce impozitul pentru chiriile aferente este destul de redus în România, potrivit unui dezvoltator imobiliar.

Cel mai bun randament în Bucureşti îl au apartamentele aflate mai departe de centru, dar si anumite proiecte boutique din centrul capitalei, unde chiria depăşeşte cu mult media zonei. La un preţ mediu pe metrul pătrat de 1.000 de euro randamentul din chirii este de 5,09%, în schimb pentru o locuinţă din centru care are un preţ de 1.762 de euro/mp randamentul este de 4,65%.

În general randamentele din chirii variază de la 5% la 7%, dar sunt proiecte care au randamente chiar mai bune în funcţie de calitatea lucrării, facilităţi, proximitate sau alte beneficii aduse locatarilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: