KMG International, fostul Rompetrol Group, a vândut către chinezi 51% din acţiunile lanţului de benzinării Dyneff, care operează în Franţa şi Spania

KMG International, fostul Rompetrol Group, a vândut către chinezi 51% din acţiunile lanţului de benzinării Dyneff, care operează în Franţa şi Spania

KMG International controlează rafinăriile Petromidia şi Vega şi reţelele de benzinării Rompetrol

KMG International, fostul Rompetrol Group, a anunţat vânzarea unui pachet de 51% din acţiunile lanţului de benzinării Dyneff, care operează în Franţa şi Spania, către conglomeratul chinez China Energy Company Limited (CEFC).

KMG International este controlată de către  KazMunaiGaz, compania de petrol şi gaze naturale din Kazahstan. 
 
China Energy Company Limited este un jucator internaţional major în sectorul energetic, având activităţi în domeniul gazelor naturale, petrolului şi serviciilor financiare. CEFC desfăşoară operaţiuni în aproximativ 15 ţări, având mai mult de 20.000 de angajaţi în întreaga lume. În 2014, compania avea o cifră de afaceri de peste 30,5 miliarde de euro.
 
Dyneff fusese cumpărată de către Dinu Patriciu în urmă cu 9 ani, pe vremea când omul de afaceri controla Rompetrol Group.
 
Compania livrează în fiecare an aproximativ 2,5 milioane metri cubi de produse petroliere şi operează 100 de benzinării şi o serie de terminale petroliere. Recent, Dyneff a obţinut autorizaţia de a livra gaze naturale pe piaţa franceză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările