Economist-şef Renaissance: Este imposibil ca Rusia să intre în faliment

Economist-şef Renaissance: Este imposibil ca Rusia să intre în faliment

FOTO www.wall-street.ro

Indiferent de sancţiunile internaţionale sau de ce s-ar putea întâmpla în piaţa petrolului, Rusia nu va intra în default, deoarece va avea mereu o plasă de siguranţă în cazul unei „aterizări forţate“, a declarat, pentru wall-street.ro, Oleg Kouzmin, economist-şef pe Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CIS) în cadrul Renaissance Capital, una dintre cele mai mari bănci de investiţii ruseşti.

“Daca vorbim despre default-ul tarii, acesta este imposibil in orice scenariu realistic pentru piata petrolului sau de sanctiuni internationale deoarece Rusia are tampoane puternice pe care se poate sprijini in asemenea situatii. Daca vorbim insa despre crestere economica, atunci aceasta este imposibila in 2015”, mentioneaza Oleg Kouzmin.
 
Saptamana trecuta s-a speculat ca, daca va fi nevoita, Rusia va vinde aur pentru a limita efectele sanctiunilor internationale si a scaderii barilului de petrol. Statul condus de presedintele Vladimir Putin detine 1.169,5 tone de aur (locul 5 in lume), adica 10% din rezerva valutara. Banca centrala a Rusiei (RCB) a decis la inceputul saptamanii trecute sa urce dobanda cheie cu 6,5 puncte procentuale, la 17%, marcand cea mai mare crestere intr-o singura zi din 1998 pana in prezent, cu scopul de a sprijini rubla. Aceasta a fost a sasea cresterea a dobanzii cheie efectuata de banca centrala de la inceputul anului pana in prezent.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările