Bitcoin ar putea valora 100.000 de dolari la finalul lui 2021. Câte ATM-uri se vor deschide în România

Bitcoin ar putea valora 100.000 de dolari la finalul lui 2021. Câte ATM-uri se vor deschide în România

Bitcoin România, cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede de pe piaţa locală, vizează să înregistreze 250.000 de clienţi până la finalul anului, mai mult cu 50.000 faţă de cât are în prezent.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, compania are în plan să ajungă la o reţea de 300 de ATM-uri în 2021 şi să adreseze segmentul ONG-urilor printr-un program pilot desfăşurat în perioada pandemiei. 
 
Bitcoin România, o platformă de tranzacţionare de criptomonede lansată în aprilie 2014 de către fraţii Constantin şi George Rotariu, are în plan ca anul acesta să crească numărul de utilizatori cu 50.000 de persoane, iar numărul de ATM-uri de la 50 în prezent la 300 la finalul anului. Bitcoin România este compania care în 2014 a adus primele ATM-uri crypto în Europa Continentală, între timp devenind cea mai extinsă astfel de reţea la nivel local. 
 
„Observăm o creştere rapidă a reţelei de ATM datorită succesului programului prin care partenerii pot lua un ATM în franciză. Acest pas s-a dovedit a fi unul bun deoarece partenerii noştri sunt mulţumiţi de performanţele bancomatelor. Bitcoin România continuă să caute parteneri în toată ţara”, afirmă Constantin Rotariu, co-fondator şi COO al Bitcoin România.
 
Fondatorii companiei afirmă că provocările cele mai mari de la lansare şi până acum au fost cele legate de demistificarea Bitcoin. 
 
“O mare parte din eforturile noastre de la început au fost despre promovarea mesajului că Bitcoin este un mediu sigur pentru investiţii. În prezent avem acelaşi obiectiv - să oferim o infrastructură sigură şi rapidă pentru tranzacţionarea Bitcoin. Pandemia a încetinit dezvoltarea multor business-uri şi am simţit şi noi acest lucru în privinţa creşterii reţelei ATM: a trebuit să ne adaptăm, să preîntâmpinăm problemele de aprovizionare, să găsim alte locuri pentru spaţiile în care erau restricţii şi ne doream să deschidem ATM-uri. Dar recuperăm rapid şi vrem să finalizăm acest an cu 250.000 de utilizatori şi 300 de ATM-uri proprii şi prin parteneri”, a afirmat George Rotariu, CEO şi co-fondator al Bitcoin România.
 
Printre cele mai importante parteneriate ale Bitcoin se numără cel cu Auchan, cele două companii având în plan ca anul acesta să deschidă ATM-uri în întreaga reţea de retail. În magazinele Auchan sunt momentan zece ATM-uri pentru criptomonede. 
 
Estimare: Un Bitcoin ar putea valora 100.000 de dolari la finalul lui 2021
 
Fondatorii Bitcoin România estimează că moneda virtuală va creşte de la o valoare de aproximativ 61.000 de dolari în prezent la un milion de dolari în următorii cinci ani. De asemenea, un Bitcoin ar putea valora 100.000 de dolari la finalul lui 2021. 
 
“Succesul Bitcoin este determinat de un mix de factori. Tot mai multe companii folosesc Bitcoin: PayPal, Tesla şi Rakuten sunt doar câteva dintre companiile care acceptă criptomonedele ca soluţie de plată. Astfel de companii ajută domeniul să avanseze. De asemenea, analiştii financiari au trecut de la o atitudine negativă la una optimistă, iar investitori instituţionali precum Square sau MicroStrategy au investit masiv în Bitcoin. Toţi aceşti factori contribuie la creşterea Bitcoin. Este precum un bulgăre de zăpadă care devine tot mai mare”, explică Constantin Rotariu. 
 
Program pilot prin care ONG-urile îşi pot genera venituri prin operarea de ATM-uri în timpul pandemiei
 
De asemenea, compania anunţă un program pilot care se adresează ONG-urilor. Astfel, Bitcoin Romania lansează un instrument prin care organizaţiile non-guvernamentale îşi pot genera în perioada pandemiei un venit lunar prin operarea unui ATM. Practic, ONG-urile au beneficiile unui partener ATM, dar fără a avea costurile acestora. ONG-urile incluse în acest program pilot sunt Betania (Bacău) şi Atelierul de bine (Buzău). 
 
Bitcoin România este prima şi cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede de pe piaţa locală, compania lansată în 2014 având în prezent aproximativ 200.000 de clienţi. Compania creată de către fraţii Constantin şi George Rotariu este cea care a introdus ATM-urile crypto în România, iar până la finalul lui 2021 vizează să ajungă la 300 de ATM-uri. Anul trecut, compania a lansat pro.bitcoinromania.ro, o platformă care oferă conversii automate pentru principalele cryptomonede de pe piaţă, la orice oră. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările