Cum justifică ELCEN bonusurile din perioada 2009-2014: Au fost acordate angajaţilor în funcţie de activitatea depusă. Exista „spor de scafandru“

Cum justifică ELCEN bonusurile din perioada 2009-2014: Au fost acordate angajaţilor în funcţie de activitatea depusă. Exista „spor de scafandru“

Elcen are datorii de 2 miliarde de lei, dar trebuie să recupereze 3,5 miliarde de la RADET pentru energia termică neplătită

Sporurile şi primele acordate angajaţilor producătorului de energie electrică şi termică Elcen Bucureşti au fost date justificat,în funcţie de activitatea fiecărui angajat, iar acestea s-au mai redus din 2014 până acum, pe măsură ce a fost restricţionată activitatea companiei, a explicat vineri Adrian Diaconu, directorul comercial adjunct al companiei.

ELCEN, companie controlată de Ministerul Energiei, acordă angajaţilor prime de vacanţă, de vechime neîntreruptă şi de sărbători, la care se adaugă cantităţi gratuite de electricitate şi agent termic.
 
Un raport al Corpului de control al premierului a arătat că s-au risipit 300 de milioane de lei pe astfel de avantaje extrasalariale în perioada 2009-2014 ar fi fost de circa 300 milioane de lei, deşi compania are datorii mari de achitat către furnizorii de gaze. 
 

Spor de scafandru

 
Aceste bonusuri erau acordate însă pentru activităţi specifice, iar ele s-au redus pe măsură ce anumite activităţi au fost reduse. „Exista, de exemplu, spor de scanfandru, care se acorda atunci celor care făceau astfel de activităţi. Când au fost restricţionate aceste activităţi, aceste bonsuri nu au mai fost acordate“, a declarat Diaconu.
 
Acesta a precizat că bonusurile de 300 milioane lei au fost acordate într-o perioadă când numărul de angajaţi al companiei era dublu faţă de cel din prezent. Potrivit bilanţului privind rezultatele din 2015, compania avea în jur de 2.000 de angajaţi.
 

Are datorii de 2 miliarde de lei, dar trebuie să încaseze 3,5 miliarde de la RADET

 
Datoriile totale ale companiei se ridicau, la finalul anului trecut, la circa 2,02 miliarde lei, dar are de recuperat de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) cica 3,6 miliarde lei.
 
Controlul corpului de control al prim-ministrului a descoperit că societatea a acordat prime de vacanţă, prime jubiliare pentru vechimea neîntreruptă în societate, precum şi în fostele societăţi din care s-a desprins ELCEN (Ministerul Energiei Electrice din perioada comunistă, Renel, Conel, Termoelectrica), premii acordate tuturor salariaţilor cu ocazia pensionării, adaosuri salariale de Paşte, de final de an şi de Ziua Energeticianului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările