Sebastian A. Corn, invitat special la aniversarea Clubului de Lectură Nemira

Sebastian A. Corn, invitat special la aniversarea Clubului de Lectură
Nemira

Clubul de Lectură Nemira împlineşte doi ani, iar în această seară, la ora 19.00, la Cărtureşti Verona, va avea loc o ediţie aniversară al cărei invitat special este scriitorul Sebastian A. Corn, autorul romanului „Ne vom întoarce în Muribecca”, care a primit Premiul „Ion Hobana” pentru cea mai bună carte SF a anului 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ajuns la cea de-a 25-a ediţie şi la  doi ani de existenţă, Clubul de Lectură Nemira este locul de întâlnire din fiecare lună al celor care iubesc literatura SF şi şi care vor să vorbească despre ea.  Peste 20 de cărţi au fost dezbătute şi discutate până acum, de când există Clubul Nemira.

În această seară, invitatul special este scriiitorul Sebastian A. Corn, unul dintre cei mai importanţi scriitori de literatură SF din România şi nu numai. Este una şi aceeaşi persoană cu medicul Florin Chirculescu, şeful secţiei de chirurgie toracică a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Un chirurg care devine scriitor atunci când ajunge acasă şi scrie cu plăcerea cu care „ar fuma marijuana“, aşa cum mărturisea într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Pentru întâlnirea din această seară, organizatorii şi-au propus o discuţie despre pasiunea cititorilor şi a scriitorilor pentru acest gen de literatură, despre romanele lui şi despre publicul român pentru care scrie.

„Dacă nu scriu, mi-e rău fizic. Nu-mi găsesc locul. Şi mai e ceva. Un medic e sclavul întâmplărilor. E sclavul lucrurilor pe care le găseşte în plagă. E sclavul simptomatologiei. În scris nu mai sunt sclav. Când scriu, creez, sunt liber”, povestea scriitorul în interviul citat.

Cel mai recent volum „Ne vom întoarce în Muribecca“, publicat la Editura Nemira în 2014 şi care a primit deja mai multe premii şi nominalizări importante, printre care Premiul „Ion Hobana” pentru cea mai bună carte SF a anului 2014, se îndepărtează totuşi de destul de mult de zona SF-ului... „Mă apropii tot mai mult de zona mainstream”, explica scriitorul. „De fapt, de la romanul „Să mă tai cu tăişul bisturiului tău, scrise Josephine“, din 1998, a început o derivă lentă către mainstream. Iar în „Ne vom întoarce în Muribecca”, m-a interesat cel mai mult personajul. Şi în acest moment, de fapt, mă interesează scriitura realistă”.

Pasionat de escaladă, Florin Chirculescu, care scrie sub pseudonimul Sebastian A. Corn, spune că nu se află, ca scriitor, în punctul în care vrea să„ fie: „Vreau să scriu o carte şi mai bună. Asta îmi propun mereu. Ca la escaladă, să ajung mereu mai sus”.

Absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, este în prezent medic la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Ca scriitor, a publicat primele texte în 1993 în revista JSF. A primit Premiul pentru Debut European la Euroconul de la Glasgow din 1995. A publicat nuvele şi povestiri în revistele JSF, Anticipaţia şi Nautilus. A fost redactor-şef al revistei Nautilus. Printre romanele publicate se numără: „Să mă tai cu tăişul bisturiului tău, scrise Josephine“, Bucureşti, Editura Nemira, 1998, „Cel mai înalt turn din Babylon“, Bucureşti, Editura Nemira, 2002, „Imperiul Marelui Graal“, Bucureşti, Editura Nemira, 2006, „Vindecătorul“, Bucureşti, Editura Cartea Românească, 2008, „Ne vom întoarce în Muribecca“, Bucureşti, Editura Nemira, 2014

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările