„Show Me the Monet“, lucrarea lui Banksy, a fost vândută la Sotheby's în 8 minute

„Show Me the Monet“, lucrarea lui Banksy, a fost vândută la Sotheby's în 8 minute

Lucrarea lui Banski, Show Me the Monet, la licitatie. FOTO Profimedia

Lucrarea "Show Me the Monet", de Banksy, a fost vândută, miercuri seară, la Sotheby's cu 9,8 milioane de dolari după opt minute de dispută, înregistrând al doilea cel mai mare preţ oferit pentru o lucrare a artistului britanic la licitaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artistul stradal Banksy a transformat în pamflet lucrarea "Nuferii" de Claude Monet pentru a denunţa derivele unei societăţi consumeriste, iar ceea ce a creat, pânza "Show Me the Monet", a fost vândută cu mult peste estimarea stabilită, între 3 şi 5 milioane de lire sterline. 

Pânza, intitulată "Show Me the Monet", a fost realizată în 2005. Artistul a pictat cărucioare de supermarket abandonate şi un semn de avertizare de circulaţie, aruncate în apa cu nuferi.

Pânza impresionistă, care celebrează armonia naturii şi frumuseţea luminilor, a fost transformată într-un centru de reciclare sălbatic, demn de terenurile pustii de lângă supermarketuri.

"Adevăratele pagube aduse mediului nostru înconjurător nu sunt cauzate de artiştii stradali şi de adolescenţii băuţi, ci de marile companii şi de arhitecţii leneşi...", a spus Banksy. 

Lucrarea face parte dintr-o serie care critică derivele societăţii consumeriste sau care evocă catastrofe ecologiste.

Totodată, în aceeaşi sesiune, "Pie Fight Interior" de Adrian Ghenie a fost vândut pentru 2,9 milioane de lire sterline, consolidând piaţa pentru lucrările artistului român, potrivit Sotheby's. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările