Echilibru perfect între pradă şi prădător, surprins într-o fotografie: marmota rămasă înlemnită în faţa unei vulpi pe care a zărit-o în ultimul moment

Echilibru perfect între pradă şi prădător, surprins într-o fotografie: marmota rămasă înlemnită în faţa unei vulpi pe care a zărit-o în ultimul moment

FOTO via CNN

Un fotograf chinez a suprins echilibrul „perfect” între pradă şi prădător într-o fotografie dramatică: o marmotă zăreşte o vulpe şi rămâne înlemnită, realizând brusc că e aproape de moarte, relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginea dramatică a unei marmote surprinse îngheţată de frică în faţa prădătorului său, o vulpe, este câştigătoarea prestigiosului premiu Wildlife Photographer of the Year oferit anual de Muzeul de istorie naturală din Londra.

Fotograful  chinez Yongqing Bao a captat interacţiunea dintre o marmotă şi o vulpe ajunsă la punctul său critic: vulpea care stătuse ascunsă şi liniştită la pândă s-a repezit asupra marmotei, care a realizat deodată pericolul de moarte în care se află şi a înlemnit cu gura căscată şi jumătate de corp îndreptat în direcţia vânătorului.

Bao a surprins scena la începutul primăverii, în China, pe munţii Qilian. Cu o oră înainte, marmota zărise vulpea şi dăduse alarma printre celelalte să se întoarcă în vizuină. Cum vulpea a rămas ascunsă şi a aşteptat răbdătoare, marmota a crezut că nu mai e nici un pericol şi a ieşit în căutarea hranei. Vulpea a profitat imediat şi s-a năpustit asupra marmotei.

„Fotografic este pur şi simplu momentul perfect”, a spus Roz Kidman Cox,  preşedintele juriului .

„Expresivitatea remarcabilă a posturilor creează o stare de fascinaţie în privitor, iar energia ce răzbate din încordarea labelor ridicate pare să arate echilibrul perfect între protagonişti .

Fotografiile realizate pe Platoul Tibetului sunt deosebite prin ele însele, întrucât sunt unele rare, dar şi mai extraordinar este să surprinzi interacţiunea de o asemenea intensitate între o vulpe tibetană şi o marmotă – două specii-cheie pentru ecologia regiunii”, a spus Cox.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: