Stiri despre vladimir tismaneanu

  52 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mass-media românească, între mahala şi eşafod
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mass-media românească, între mahala şi eşafod

  „Multe trec pe dinainte, în auz ne sună multe“, vorba poetului, fiindcă viaţa nu e liniară, lumea e zvăpăiată, însă nu tot ce se întâmplă are „harul“ de a deveni ştire, subiect de presă.

 • 1x1=1!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1x1=1!

  Ei, cum se face că Mihai Şora, Gabriel Liiceanu etc. au ajuns să fie manipulaţi, iar analfabeţii (cel puţin 50% din populaţia ţării) sunt cei cerebrali, omniscienţi, cei care poartă întotdeauna cumpăna şi firul de plumb cu ei -- statuile inteligenţei, incontestabilii specialişti ai mecanismelor democraţiei?

 • Constelaţiile totalitarismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constelaţiile totalitarismului

  Teze şi antiteze la Washington, cea mai recentă carte apărută în România a profesorului Vladimir Tismăneanu (Editura Curtea veche, Bucureşti, 2017), beneficiază de o consistentă prefaţă semnată de Marius Stan. Discipol, colaborator (îmi vin acum în minte excelentele Dosar Stalin şi Dosar Lenin întocmite de Vladimir Tismăneanu şi Marius Stan) şi prieten al politologului de la Maryland.

 • De ce nu
trebuie să îl „reconstituim” pe Lenin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu trebuie să îl „reconstituim” pe Lenin

  Nu ştiu, e foarte posibil să mă înşel, dar am adesea impresia că, în mentalul colectiv european, cu Lenin se întâmplă ceea ce se întâmplă în România cu Gheorghiu Dej.

 • Micro-istorii
personale în dialog
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Micro-istorii personale în dialog

  Poetul Ciprian Măceşaru are acum 39 de ani. Dintre aceştia, primii 13 ani din viaţă i-a trăit în comunism. În comunismul acela despre care, într-o carte apărută cu puţină vreme în urmă, profesorul Lucian Boia ne încredinţează, nu fără argumente, că ar fi fost în România un pic altfel decât în alte părţi şi aceasta pentru simplul motiv că şi ţara a fost şi, din păcate, încă se încăpăţânează să rămână altfel.

 • Vladimir Tismăneanu şi Marius Stan au descoperit noi file din „Dosarul Lenin“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Tismăneanu şi Marius Stan au descoperit noi file din „Dosarul Lenin“

  Vladimir Tismăneanu şi Marius Stan au prezentat, miercuri, 25 mai, la Librăria Bizantină din Bucureşti, volumul “Dosar Lenin. Vraja nihilismului”, o carte ”de filosofie politică”, apărută recent la Curtea Veche Publishing, în continuarea seriei începute prin volumul “Dosar Stalin. Genialissimul generalissim”.

 • Se lansează la Humanitas cartea lui Robert D. Kaplan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se lansează la Humanitas cartea lui Robert D. Kaplan

  Sâmbătă, 26 martie, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, are loc lansarea cărţii-eveniment „În umbra Europei. Două războaie reci şi trei decenii de călătorie prin România şi dincolo de ea“ a celebrului jurnalist şi analist politic american Robert D. Kaplan, recent apărută în colecţia „Istorie Contemporană“ a Editurii Humanitas, coordonată de Vladimir Tismăneanu şi Cristian Vasile.

 • Călătorie în Rusia, alături de creatorul
lui Zorba Grecul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Călătorie în Rusia, alături de creatorul lui Zorba Grecul

  Volumul „Jurnal de călătorie. Rusia”, de Nikos Kazantzakis, va fi lansat vineri, 5 iunie, de la ora 19, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu în cadrul unui eveniment la care vor participa Vladimir Tismăneanu şi Ioan Stanomir. Dezbaterea va fi moderată de Gabriela Maaz, director de promovare Editura Humanitas.

 • Cărţi despre care nu se scrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi despre care nu se scrie

  Se vorbeşte mult la noi despre politică. Mai ales la televizor. Cei mai mulţi comentatori invitaţi la talk-show-uri sunt politicieni şi jurnalişti preocupaţi aproape exclusiv de actualitatea imediată. Analişti cu adevărat ai fenomenului politic găsim în presa scrisă, în câteva cotidiene, câte mai apar, şi în reviste culturale ca „22“, dar şi aceştia fixaţi pe actualitate.