
Ţelină şi voie bună, por favor
Madrid, sâmbătă dimineaţă de iarnă. Lângă piaţa cea mare din cartier, este un mic magazin de legume şi fructe. Toată lumea se opreşte pe aici. Pe cât este de înghesuit, pe atât este de primitor.
Madrid, sâmbătă dimineaţă de iarnă. Lângă piaţa cea mare din cartier, este un mic magazin de legume şi fructe. Toată lumea se opreşte pe aici. Pe cât este de înghesuit, pe atât este de primitor.
Locuitorii Bacăului, greu încercaţi în plină de iarnă de lipsa apei potabile, nu şi-au pierdut simţul umorului. Pe reţelele de socializare circulă în ultimele zile mai multe glume legate de situaţia deloc amuzantă în care se află.
Costel Bojog, unul dintre cei mai îndrăgiţi actori de stand-up comedy din România, a povestit într-un interviu pentru „Weekend Adevărul“ cum micile spectacole date în copilărie în faţa rudelor prevesteau cariera sa artistică, cine l-a încurajat să urce pe scenă, cine l-a inspirat şi a vorbit despre ce înseamnă corectitudinea politică pentru comedie în zilele noastre.
Cum poţi poveşti copilăria petrecută în ultima parte a dictoatruii comuniste, în România, pe înţelesul cititorului francez? Tema invită la tristeţe, şi acum, după atâţia ani, subiecte precum orfelinatele româneşti sau execuţia soţilor Ceauşescu stârnesc emoţie printre francezi.
Încărcată de emoţie, dar şi de umor, Nu sunt eu îi dă ocazia actriţei Maia Morgenstern să împărtăşească cititorilor, aşa cum o face de pe scenă în cazul spectatorilor, părţi din viaţa ei de actriţă, de femeie şi de persoană publică.
Regizoarea şi directorul de imagine Nora Agapi vorbeşte despre soarta tatălui ei, fotograful Ioan Matei Agapi, şi a impresionantei arhive fotografice pe care acesta a lăsat-o în urmă. Cele mai multe imagini surprind vremurile gri ale dictaturii, când comuniştii încercau constant să îl aducă în sânul partidului, iar el se eschiva cu ajutorul umorului.
Dragoş Muşat, creatorul nemilosului personaj Tetelu, povesteşte cum l-a ajutat umorul să traverseze cele mai grele perioade – comunismul, guvernarea din 2017 şi pandemia –, dar şi care erau preferinţele lui politice în adolescenţă, când a devenit adept al monarhiei. Mărturie stătea un portret al regelui Mihai, agăţat pe peretele din dormitor.
Printre gratiile de la geam lumina se vedea din ce în ce mai stins. A fost o zi tare tristă. Livache îşi aprinde o ţigară şi printre gânduri i se strecoară un cântec vechi:
Scriitorul Radu Paraschivescu vorbeşte despre relaţia cu tatăl, omul care şi-a pus cel mai puternic amprenta asupra vieţii sale, cel care i-a construit un cămin în care pereţii erau îmbrăcaţi în cărţi şi de la care a moştenit umorul în care pulsează deopotrivă ironia şi tandreţea.
Fără îndoială, Ion şi Maria reprezintă cuplul cel mai des întâlnit în bancurile româneşti. Astăzi, vă propunem o selecţie de bancuri care-i au în prim-plan pe cei doi protagonişti.
Amploarea comunicării online, dependenţa de internet au devenit o subiecte generoase pentru amatorii de umor. Vă prezentăm o selecţie de bancuri pe această temă, pe care o puteţi completa la secţiunea comentarii cu propriile glume.
Românii nu şi-au pierdut simţul umorului, perioada prelungită a restricţiilor pe fondul pandemiei de coronavirus fiind o inepuizabilă sursă de inspiraţie.
Pe declaraţia pe proprie răspundere, un localnic din Piatra Neamţ a notat că scopul deplasării de la domiciliu prin oraş este că vrea să facă sex cu femei singure.
Actorul de comedie Ricky Gervais (58 de ani), creatorul serialului „After Life“, difuzat de Netflix, unde joacă şi rolul principal, a vorbit despre noul sezon al producţiei şi spune că nu-l deranjează dacă telespectatorii îl vor considera ofensator.
Românii reuşesc să facă haz şi în condiţii de criză, dovadă în acest sens fiind reacţiile pline de umor care circulă în mediul online în această perioadă.
Acest timp neobişnuit de pandemie a făcut ca ştirile să se concentreze, firesc, pe lupta cu noul virus. Sunt veşti triste, cu mulţi oameni bolnavi sau care nu mai sunt. În acelaşi timp, viaţa continuă sau se adaptează.
Doru Octavian Dumitru este un One Man Show care invită prin spectacolele sale la destindere şi terapie prin râs. Doru Octavian Dumitru va susţine un show de neuitat şi la Călăraşi, sâmbătă, 14 martie, începând cu ora 18.00, pe scena Centrului Cultural Judeţean Barbu Ştirbei.
Antena 1 a dezvăluit că al optulea sezon al show-ului „iUmor“ va reveni pe micile ecrane pe 22 februarie şi va avea, astfel, o nouă zi de difuzare.
Politicienii, indiferent de culoarea partidului, au fost o sursă inepuizabilă pentru amatorii de bancuri. Vă prezentăm o selecţie cu câteva dintre cele mai amuzante bancuri cu politicieni.
George Bonea are 30 de ani şi e primul speaker demotivaţional din România. Folosind umorul şi ironia pentru a-şi transmite mesajele, tânărul explică de ce e posibil să nu reuşeşti niciodată în viaţă.
Academia de Studii Economice din Bucureşti a organizat miercuri, 20 noiembrie, Gala Excelenţei, ediţia a III-a, în Aula Magna a Palatului ASE.
Blondele au fost dintotdeauna printre cele mai spumoase personaje de bancuri. Vă prezentăm o selecţie cu zece bancuri cu şi despre ele.
Comediant şi co-prezentator al show-ului „iUmor“ de la Antena 1, Dan Badea (43 de ani) a povestit cum şi-a descoperit latura amuzantă şi a dezvăluit care sunt poantele la care românii încă râd în hohote.
De când n-ai mai râs? Timpul, împrejurarea, contextul, situaţia. Îţi aminteşti? Cu atâtea probleme la care te gândeşti în fiecare zi, iată una care ţi-a scăpat: râsul. Chiar aşa, când ai râs ultima dată?
Definiţiile amuzante reprezintă o categorie aparte de bancuri care circulă pe internet. Vă prezentăm o selecţie de răspunsuri pline de umor pentru întrebări dintre cele mai variate.
Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Vaslui a organizat joi, 24 octombrie, un moment de stand-up comedy. Invitaţi speciali şi realizatori activităţii au fost patru participanti ai show-ului naţional iUmor: Gabriel Gherghe, Bobi Dumitraş, Petrică Iştoc şi Victor Drăgan.
Liceul de Arte "Bălaşa Doamna", organizează, joi, 17 octombrie 2019, la ora 17:00, "Ofranda artelor". Este un spectacol de muzică, umor şi poezie care vă va deconecta de la realitatea cotidiană.
Îţi place să faci haz de necaz? Vino în weekend la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi şi vei avea parte de o porţie sănătoasă de umor autentic românesc.
Inginerul american Edward Aloysius Murphy Jr. a intrat în istorie în urmă cu aproape 70 de ani, atunci când a lansat prima şi singura lege care îi poartă numele.
Alexei Marinat, autorul unor pagini cutremurătoare de reportaj din mijlocul terorii siberiene, nu şi-a pierdut niciodată umorul şi autoironia, armele care l-au ajutat să supravieţuiască timp de şapte ani şi jumătate în Gulag. Supranumit „Soljeniţîn de Basarabia“ datorită ascuţimii condeiului, Marinat face parte, însă, din categoria scriitorilor care au fost uitaţi, iar, odată cu ei, şi literatura lor.