Vernisajul expoziţiei de umor "Dictatorii râsului" are loc în foaierul Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Călăraşi, Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Călăraşi, organizează marţi, 18 decembrie 2018, începând cu ora 11.00 – în foaierul CJCC, vernisajul expoziţiei festivalului mondial de umor „Dictatorii râsului”, cu tema „Dictatura banului”.

În ediţia din acest an s-a înregistrat un record de participanţi, peste 300 de artişti din peste 50 de ţări, de pe toate continentele, devenind  festivalul mondial de la Călăraşi, în cuprinsul căruia se vor regăsi patru secţiuni. 

Într-o ţară şi într-un oraş care au cunoscut efectele dictaturii, atitudinea ironică faţă de un asemenea sistem reprezintă o modalitate oportună de reacţie prin artă şi, în egală măsură un semn al intrării în normalitate a societăţii noastre. 

După succesul care l-a introdus în circuitul mondial al festivalurilor de caricatură, fiind cotat cu patru stele, festivalul de la Călăraşi, unul din cele mai mari din estul Europei, cunoaşte, începând cu ediţia 2018 o dezvoltare explozivă. Festivalul îşi propune atragerea unui număr cât mai mare de profesionişti, pentru descoperirea şi promovarea acestor valori şi, în egală măsură, promovarea la nivel mondial a României şi a judeţului Călăraşi.

Structura festivalului cuprinde: 

1.Caricatură – temă ”Dictatura banului”

2.Caricatură portret, în care vor fi imortalizate figurile celebre pe plan mondial, secţiune dotată cu Trofeul Internaţional ”Ştefan Bănică”

3. Umor pe calculator (orice formă de umor, pe computer, cu tema festivalului)

4. Fotografie

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite