Stiri despre traviata

  50 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Invitaţi şi debuturi la Operă. Spicuiri (IV)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invitaţi şi debuturi la Operă. Spicuiri (IV)

  După două premiere de forţă, „Norma” şi „Lohengrin”, stagiunea centenară bucureşteană a programat o reluare binevenită, „Lucia di Lammermoor” de Donizetti, producţie autografiată Andrei Şerban, montare cu un parcurs ce a însemnat premiera din 1995 de la Opéra Bastille prezentată ciclic in loco, regândirea din 2014 pentru Opera din Iaşi, vizitarea Operei Naţionale Bucureşti în 2017.

 • Debuturi şi invitaţi la Operă. Spicuiri (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi invitaţi la Operă. Spicuiri (III)

  Tineri în recital. Scriam mai demult, şi nu fără să reiau ciclic subiectul, despre necesitatea revigorării Studioului Experimental pentru Artele Spectacolului Muzical Ludovic Spiess, diviziune a Operei Naţionale Bucureşti, care reprezintă o entitate similară altelor asemenea, asociate tuturor teatrelor lirice importante ale lumii.

 • Două spectacole de operă la
Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două spectacole de operă la Bucureşti

  În noiembrie şi decembrie, am ales la întâmplare dintre titlurile curente, de stagiune. Drept eventuale criterii de selecţie ar putea fi apariţia ca Violetta din „Traviata“ verdiană a sopranei croate Lana Kos, Desdemona din recenta premieră cu „Otello“ şi debutul tenorului Paul Lungu în Lenski din „Evgheni Oneghin“ de Ceaikovski. Doi tineri artişti.

 • Festivalul Internaţional „Leonard” se încheie cu trei spectacole de excepţie. Ce mari artişti vor urca pe scenă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Internaţional „Leonard” se încheie cu trei spectacole de excepţie. Ce mari artişti vor urca pe scenă

  Pe 6 şi 7 decembrie, maestru Tudor Gheorghe are două reprezentaţii cu spectacolul-concept „Tot ce-i românesc nu piere”. Pe 8 decembrie este rândul artiştilor de la Teatrul „Leonard” să prezinte, în premieră, câteva „Poveşti muzicale de iarnă”, iar duminică, 9 decembrie, festivalul se va închide, triumfal, cu „La Traviata”, într-o distribuţie specială.

 • Noi forţe în „Traviata“
ieşeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi forţe în „Traviata“ ieşeană

  A fost şi este o preocupare permanentă a managerului general al Operei Naţionale Române din municipiul de pe malurile Bahluiului, Beatrice Rancea, de a identifica glasuri noi, tinere, de a le oferi debuturi, de a le forja în spectacole, cu perspective importante de dezvoltare ulterioară pe măsura pregătirii lor de bază, tehnice îndeosebi. De la Iaşi au pornit nume care s-au afirmat sau se află în curs de afirmare.

 • Noapte verdiană la Arena
din Verona
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noapte verdiană la Arena din Verona

  Un colaj din marea trilogie a maestrului de la Busseto a fost programat la Arena veroneză într-o singură noapte, în 26 august. Câte un act din fiecare operă, al II-lea din „Rigoletto”, al III-lea din „Trubadurul” şi ultimul din „Traviata”, prefaţa aparţinând Uverturii „Forţa destinului” în interpretarea scenică a Corpului de balet al teatrului.

 • Final de stagiune „în forţă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Final de stagiune „în forţă”

  După o activitate intensă, propunând spectacole diverse, premiere şi surprize atractive, Opera din Braşov a invitat melomanii, la finalul stagiunii, să urmărească o reprezentaţie cu Traviata de Verdi, beneficiind de o distribuţie cu multe noutăţi extrem de interesante pentru publicul care, deloc întâmplător, a invadat sala teatrului.

 • Final de aprilie la
Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Final de aprilie la Opera din Bucureşti

  După scurta vacanţă de Paşti, stagiunea primei scene lirice naţionale continuă în forţă, cu dorita cadenţă de spectacole săptămânale. Imediat după cele trei zile de Sărbători Pascale, au urmat operă şi balet în patru seri, continuate cu cinci seri de afişe similare, în ultimele şapte zile ale lunii. O regularitate care sper să continue în mai şi iunie, chiar cu completări faţă de programul parţial publicat.

 • Noutăţi mozaicate la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noutăţi mozaicate la Opera Naţională

  Luna martie a adus, la Opera Naţională, câteva repere interesante, în parte cu încărcătura evenimentului, astfel încât, după premiera coregrafică Romeo şi Julieta au urmat, în 10 zile, cel puţin patru spectacole de operă care au atras un public extrem de numeros, nu doar pentru frumuseţea muzicii, ci mai ales pentru că distribuţiile includeau fie tineri debutanţi, fie chiar oaspeţi de anvergură internaţională, ceea ce desigur, nu trebuia ratat.

 • La Opera din Bucureşti,
soprana Sumi Jo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera din Bucureşti, soprana Sumi Jo

  Cel puţin în materie de solişti invitaţi, în actuala stagiune, „sfânta scândură” a scenei din Splai s-a dovedit foarte primitoare.

 • Momente pe scena Operei
Naţionale Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momente pe scena Operei Naţionale Bucureşti

  Două spectacole ale primei noastre scene lirice mi-au reţinut atenţia în ultima vreme. Motivul? Importanţi cântăreţi români care repurtează succese în străinătate, oaspeţi străini sau tineri debutanţi în roluri principale au fost capetele de afiş.

 • Weekend sub semnul lui Verdi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Weekend sub semnul lui Verdi

  În... mileniul trecut, am descoperit, la Staatsoper Viena, o partitură mai puţin cunoscută din creaţia verdiană - Simon Boccanegra -, beneficiind de o distribuţie superbă, cu Thomas Hampson în rolul Dogelui şi Ferrucio Furlaneto în Fiesco.

 • Soprana Elena Moşuc, debut
strălucit la Atena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Elena Moşuc, debut strălucit la Atena

  Luna noiembrie a programat în Sala Alexandra Trianti a complexului Megaron din Capitala Greciei o serie de spectacole cu populara „Traviata”, având-o printre interpretele rolului titular, ca vedetă, pe renumita soprană Elena Moşuc, cea care a purtat personajul verdian în triumf peste tot în lume, îndeosebi prin prezenţe memorabile pe marea scenă a teatrului Scala din Milano.

 • „Traviata” verdiană în deschiderea stagiunii 

Operei Naţionale Române Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Traviata” verdiană în deschiderea stagiunii Operei Naţionale Române Cluj-Napoca

  Serata inaugurală, coincidentă sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muzicii, 1 octombrie, a debutat cu un scurt moment prezentat de purtătoarea de cuvânt a teatrului, Simona Dordea, în care prof. dr. Nicolae Miu, vechi şi împătimit meloman, a oferit scenei lirice clujene un impresionant tablou al marii soprane Lya Hubic, ilustră interpretă – printre altele - a rolului Violetta din „Traviata”.

 • „Traviata” încheie stagiunea la Opera Braşov!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Traviata” încheie stagiunea la Opera Braşov!

  Sâmbătă, 25 iunie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, are loc închiderea stagiunii 2015 – 2016 a Operei Braşov, care, în mod tradiţional, va programa spectacolul cu opera „Traviata” de G. Verdi.

 • Soprana Anita Hartig, între
Metropolitan, Covent Garden şi Opera de Stat
din Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Anita Hartig, între Metropolitan, Covent Garden şi Opera de Stat din Viena

  Costin Popa: Ne aflăm la Opera de Stat din Viena, după premiera cu „Turandot”, în care ai interpretat rolul Liù pentru prima dată aici, după ce l-ai mai cântat şi la Metropolitan Opera. Cum a fost spectacolul? Eu îl voi vedea pe următorul. Care îţi sunt impresiile? Mi s-a spus că ai obţinut succesul serii.

 • Traviata s-a întors acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traviata s-a întors acasă

  Da, acasă. Când, acum mai bine de an, Paul Curran îmi spunea că decorurile Traviatei lui sunt inspirate de arhitectura veche a Bucureştiului, am fost tentat să cred că este doar o curtoazie. Am găsit mai târziu pe un blog un experiment fotografic care demonstra că regizorul vorbea cât se poate de serios.

 • „Opera Nights“, de la Castel la Palat (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Opera Nights“, de la Castel la Palat (I)

  În urmă cu câţiva ani, ansamblul Operei din Constanţa a fost invitat să susţină, la Hunedoara, spectacolele incluse în prima ediţie a Festivalului în aer liber „Opera Nights”, prezentând atunci doar Traviata, marcând însă începutul unei colaborări constante, care acum se concretizează, la cea de a V-a ediţie,

 • „Traviata“ închide stagiunea la Opera Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Traviata“ închide stagiunea la Opera Braşov

  Sâmbătă, 27 iunie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, melomanii sunt aşteptaţi la la închiderea oficială a stagiunii cu o capodoperă a lui Verdi, opera Traviata.

 • „Pretty Woman“, la 25 de ani de la lansare: 15 detalii mai puţin 
ştiute despre cea mai bună comedie romantică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pretty Woman“, la 25 de ani de la lansare: 15 detalii mai puţin ştiute despre cea mai bună comedie romantică

  Pelicula „Pretty Woman/ Frumuşica“, considerată cea mai bună comedie romantică din toate timpurile, aniversează 25 de ani de la lansare. În spatele producţie care a propulsat carierele lui Richard Gere şi Julia Roberts se ascund o serie de detalii inedite: numele iniţial al filmului, adevăratele caractere ale personajelor sau actorii care au refuzat rolurile.

 • Un spectacol remarcabil: Traviata, în deschiderea stagiunii la Opera bucureşteană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol remarcabil: Traviata, în deschiderea stagiunii la Opera bucureşteană

  Stagiunea Operei bucureştene a fost în sfârşit inaugurată. La sfârşit de octombrie. Şi nu oricum! Intr-o sală renovată, curată, luminoasă; care te îmbie să petreci câteva ore în compania muzicii. Un titlu verdian cum este Traviata cucereşte sufragiile unui mare public în special în ţările de spiritualitate latină. Inclusiv în ţara noastră.

 • Momente nemaivăzute la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momente nemaivăzute la Opera Naţională

  Orice deschidere de stagiune şi mai ales cu o nouă producţie constituie un real punct de atracţie pentru melomani şi chiar pentru lumea mondenă, aşa încât era de aşteptat ca afluenţa de public să fie deosebită la Opera Naţională Bucureşti, curiozitatea fiind amplificată şi de multele „istorii” (văzute sau nu) referitoare la renovarea clădirii.

 • „Traviata” în haine noi la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Traviata” în haine noi la Bucureşti

  O jumătate de oră a întârziat primul acord al Preludiului operei verdiene, după intrarea dirijorului (!), în seara premierei care a inaugurat nu numai stagiunea 2014-2015 a Operei Naţionale Bucureşti, ci şi noul „look” al clădirii din Splai, supusă renovării.

Modifică Setările