Stiri despre tosca

  59 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • La Iaşi, „Tosca” aniversară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Iaşi, „Tosca” aniversară

  Există o tradiţie la Opera Naţională Română Iaşi ca inaugurarea importantei instituţii naţionale de cultură să fie sărbătorită anual, chiar la data de 3 noiembrie, când primul spectacol de operă a încântat publicul local. Titlul ales atunci fiind „Tosca” de Puccini, era firesc ca el să marcheze de fiecare dată aniversarea înfiinţării companiei. S-au scurs 59 de ani.

 • Impresionanta „Tosca”, pe scena Operei Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Impresionanta „Tosca”, pe scena Operei Braşov

  Opera Braşov şi Muzeul „Casa Mureşenilor” vă invită miercuri, 7 octombrie, de la ora 17.00, la muzeu pentru Recitalul de la ora 5, intitulat „Titani ai muzicii: Mozart – Rossini – Bellini”.

 • Surpize şi dezamăgiri la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surpize şi dezamăgiri la Opera Naţională

  Întâmplător sau nu, luna martie a adus, pe afişul Operei Naţionale, pe de o parte lucrări parcă demult uitate (sau abandonate) de către cei care concep structura stagiunii curente, iar pe de altă parte oaspeţi români sosiţi din ţară sau de peste hotare, marea lor majoritate revenind pe scena bucureşteană după (prea) multă vreme, deşi, cu mici excepţii, ar merita să fie invitaţi constant în spectacole de anvergură.

 • Debutul Iuliei Isaev în „Tosca”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debutul Iuliei Isaev în „Tosca”

  Anunţată de la începutul stagiunii Operei Naţionale Bucureşti, prefigurată de interpretarea primului duet cu Cavaradossi în concert alături de vedeta Marcello Giordani, în vară, prima apariţie a apreciatei soprane Iulia Isaev în arhetipalul rol puccinian Floria Tosca s-a produs recent, în decembrie.

 • „Turandot” de poveste la Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Turandot” de poveste la Timişoara

  Ajuns la ediţia XXXIX, Festivalul „Timişoara muzicală” a propus, în perioada 15 octombrie-16 noiembrie, spectacole de referinţă din repertoriul Operei, incluse pe afişul ultimelor stagiuni în noi versiuni scenice, seria celor opt reprezentaţii stând, printr-o frumoasă întâmplare, sub semnul lui Puccini, pentru că a început cu Tosca şi s-a încheiat, în 16 noiembrie, cu Turandot într-o nouă montare.

 • „Tosca“ în producţie de import
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Tosca“ în producţie de import

  Chiar dacă celebre teatre lirice prezintă, şi astăzi, producţii realizate cu decenii în urmă, considerându-le a fi creaţii demne să fie păstrate în circuit (fără teama de a fi acuzate că oferă publicului… vechituri)

 • Angela Gheorghiu, dusă la spital de pe scena Operei din San Francisco
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Gheorghiu, dusă la spital de pe scena Operei din San Francisco

  Soprana Angela Gheorghiu a fost nevoită să coboare, vineri seară, de pe scena Operei din San Francisco din cauza unor stări de greaţă. Artista susţinea reprezentaţia operei „Tosca” de Giacomo Puccini şi a fost înlocuită, după primul act, de soprana americană Melody Moore. În prezent, starea de sănătate a Angelei Gheorghiu este bună.

 • Membrii fondatori ai Operei urcă din nou pe scena Teatrului Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Membrii fondatori ai Operei urcă din nou pe scena Teatrului Naţional

  Veteranii Operei ieşene vor urca din nou pe scenă cu ocazia împlinirii a 56 de ani de la prima reprezentaţie. Sâmbăta aceasta piesa care îi va încânta pe cei prezenţi în sala Teatrului Naţional este chiar „Tosca", reprezentaţia care a deschis prima stagiune a Operei din capitala Moldovei.

 • „Tosca“, difuzată la Bucureşti în prezenţa Angelei Gheorghiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Tosca“, difuzată la Bucureşti în prezenţa Angelei Gheorghiu

  Spectacolul „Tosca", de Giacomo Puccini, o producţie recentă a celebrului teatru liric londonez Royal Opera House (Covent Garden), va rula în premieră la Opera Naţională Bucureşti (ONB), pe 28 noiembrie, de la ora 19.00, în prezenţa sopranei Angela Gheorghiu.

 • VIDEO Angela Gheorghiu, în „Tosca“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Angela Gheorghiu, în „Tosca“

  Celebra soprană revine joi şi duminică seară la celebra Royal Opera House, interpretând rolul principal din capodopera lui Giacomo Puccini, fiind cap de afiş într-o distribuţie prestigioasă. Pe 29 iulie, Angela Gheorghiu va putea fi văzută alături de Placido Domingo la O2 Arena din Londra, iar între 18 septembrie şi 4 octombrie va reveni la Covent Garden în „Faust“, de Gounod.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Tosca" s-a văzut în Centrul Clujului

  Opera "Tosca" de Giacomo Puccini a fost urmărită în această seară de peste 100 de persoane în Piața Unirii din Cluj-Napoca.Spectacolul a fost jucat pe scena Operei din Valencia și transmis în 17 țări membre ale Uniunii Europene.

 • „Tosca“, în Piaţa Unirii din Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Tosca“, în Piaţa Unirii din Cluj

  Clujenii pot urmări, luni seară, în direct de la Valencia, opera „Tosca" de Giacomo Puccini. Proiecţia poate fi vizionată pe un ecran amplasat în Piaţa Unirii, începând cu ora 21.00.

Modifică Setările