Opera „Tosca“, live, în această seară, pe siteurile Operei din Iaşi şi pe adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul “Tosca” de astăzi, 27 februarie, va fi transmis live pe www.operaiasi.ro, dar si pe www.adevarul.ro, începând cu ora 18.30. Opera Naţionala Română Iaşi a transmis anul acesta pe Internet, în premieră naţională, gratuit, unele dintre cele mai importante spectacole.

Potrivit criticului muzical Costin Popa, ziua de 31 ianuarie 2014 va rămâne drept istorică în media culturală românească:

“A fost transmis live pe Internet, gratuit, primul spectacol de operă al unui teatru liric din ţară. Realizarea a aparţinut Operei Naţionale Române Iaşi, care s-a alăturat în acest mod unor importante scene, precum Bayerische Staatsoper din München, Teatrul „Carlo Felice“ din Genova, Opéra Royal de Wallonie din Liège, Théâtre Royal de la Monnaie din Bruxelles, Minnesota Opera din Minneapolis, Staatsoper Viena (care transmite contra cost). Nu sînt multe. Teatro alla Scala din Milano a făcut şi el o primă scurtă transmisie cu ocazia omagierii marelui şi regretatului şef de orchestră Claudio Abbado. Aşadar, scena ieşeană se poate mîndri cu intrarea în acest select club şi va fi, în mod cert, un exemplu pentru celelalte teatre lirice din România.”

Întrucât toate spectacolele se joacă mereu cu casa închisă, Opera Naţională Română Iaşi a luat decizia ca o parte dintre reprezentaţii să fie transmise online.

Spectacolul poate fi urmărit pe siteul Operei Naţionale Române Iaşi, dar şi pe platforma adevarul.ro.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite