Ice Age Astana: România a dat de condiţii infernale în Kazahstan. Ce schimbări e forţat să facă Daum în echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O lege nescrisă a fotbalului spune că echipa câştigătoare nu se schimbă. Selecţionerul României e nevoit însă să încalce această regulă, forţat de şocul trecerii echipei sale de la Erevan la Astana.

Sâmbătă seara, România a învins Armenia la aproape 30 de grade Celsius. Imediat după meci, tricolorii au decolat spre Astana, pentru partida cu Kazahstan, şi au aterizat într-un oraş unde, în această perioadă, temperaturile variază între 3 şi -2 grade Celsius! Şi ca şi cum acest şoc termic nu era de ajuns, elevii lui Daum sunt nevoiţi să se adapteze şi la terenul sintetic de pe „Astana Arena“ care va găzdui jocul de marţi seară (ora 19.00, TVR 1). 

Partida e programată să înceapă de la ora 22.00, ora locală, când va fi cel mai frig şi cu şanse de zăpadă! Organizatorii vor închide acoperişul, dar, potrivit lui Ioan Andone, care a antrenat, la un moment dat, în Kazahstan, vor pregăti o altă surpriză pentru tricolori: vor uda terenul. 

Pus în faţa acestor obstacole, Christoph Daum pregăteşte mai multe schimbări în formula cu care a abordat jocul de la Erevan.

Avantajul lui Bicfalvi

În primul rând, sunt şanse ca Latovlevici, fundaşul stânga din partida cu Armenia, să fie înlocuit de Alin Toşca sau de Steliano Filip. Ultimii doi n-au bifat niciun minut sâmbătă şi sunt odihniţi pentru un meci solicitant. 

O altă mutare ar fi trecerea lui Răzvan Marin pe banca de rezerve, chiar dacă puştiul de 20 de ani a fost remarcatul victoriei de la Erevan, reuşind să marcheze la 12 minute după debutul său în tricolor. Daum se gândeşte să-l titularizeze pe Bicfalvi în locul lui Marin, în condiţiile în care mijlocaşul lui Tom Tomsk a mai evoluat pe terenuri sintetice în Rusia şi în Ucraina şi, fiind mai puternic fizic, reprezintă o soluţie mai bună pentru o dispută fizică în Kazahstan.

În fine, Bogdan Stancu ar putea fi înlocuit de Florin Andone la Astana, din nou, fiind decisiv argumentul că vârful lui Deportivo La Coruna n-a jucat niciun minut, la Erevan, şi e proaspăt fizic.

Daum e nehotărât

Prezent la conferinţa dinaintea jocului, selecţionerul României a admis că are dubii în privinţa primului „11“. 

„E posibil să apară schimbări în echipa de start. Avem un feedback pozitiv din partea echipei medicale, astfel că nu vom face schimbări forţate de situaţia jucătorilor. Toţi sunt disponibili. Schimbările sunt posibile, dar vom vedea după antrenament, pentru că e o experienţă nouă pentru noi, atât din punct de vedere al terenului artificial, cât şi al faptului că vom juca pe un stadion acoperit. Vom vedea cum se adaptează jucătorii la aceste condiţii speciale. Am 8-9 titulari fixaţi în minte, pentru ceilalţi 2-3 încă analizez“, a spus neamţul la Digi Sport.

Kazahstan e o echipă pregătită foarte bine din punct de vedere fizic şi tactic. Cu Polonia şi Danemarca, au avut o posesie a mingii de 54 la sută. Christoph Daum selecţioner România   Ne-am adaptat destul de repede la temperatura de aici, iar în interiorul stadionului e un pic mai cald. E bine pentru noi că golgheterul lor nu va juca. Alex Chipciu mijlocaş România
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite