Stiri despre sunatoare

  37 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru
a combate stresul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru a combate stresul

  Conform mai multor studii efectuate de universităţi din America, un sfert din populaţia lumii suferă sau a suferit la un moment dat de stres şi anxietate. Mai multe ceaiuri au efecte dovedite împotriva stresului. Vă prezentăm cele mai bune ceaiuri pentru a combate stresul.

 • Leacuri naturale împotriva oboselii de după sărbători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri naturale împotriva oboselii de după sărbători

  Bogate în vitamine şi minerale, plantele sunt o minune pentru energizarea organismul şi ţinerea oboselii la distanţă. Fie că sunt folosite sub formă de ceai, uleiuri volatile sau germeni, acestea cresc abilitatea corpului de a face fata stresului.

 • Licoarea care te ajută să duci o cură de slăbire până la capăt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Licoarea care te ajută să duci o cură de slăbire până la capăt

  Cercetările au demonstrat că sunătoarea stimulează activitatea creierului şi prelungeşte efectele serotononei şi noradrenalinei într-un mod asemănător cu cel al antidepresivelor standard, dar cu mult mai puţine efecte adverse. Pornind de la aceste proprietăţi, fitoterapeuţii o recomandă inclusiv pentru tratarea obezităţii.

 • Stimulente naturale contra oboselii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stimulente naturale contra oboselii

  În planul de combatere a oboselii este bine să incluzi şi soluţiile naturale, care, deşi acţionează mai blând, sunt, în general, bine tolerate şi fără efectele adverse ale tratamentelor de sinteză.

 • Leacuri pentru durerile de stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri pentru durerile de stomac

  Alimentaţia, stresul, consumul de alcool alături de tutun pot avea consecinţe grave asupra sistemului digestiv. Tratamentele naturiste te pot ajuta să calmezi şi să tratezi durerile de stomac, dar trebuie însoţite de o dietă strictă.

 • Plantele din flora spontană care ne ajută să depăşim sănătoşi şocurile termice ale toamnei. Cum ne ajută cătina, păducelul sau sunătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plantele din flora spontană care ne ajută să depăşim sănătoşi şocurile termice ale toamnei. Cum ne ajută cătina, păducelul sau sunătoare

  Flora spontană este încă bogată în plante benefice sănătăţii, recomandate mai ales acum, în perioada de trecere de la sezonul cald la cel rece, care expune organismul la şocuri termice. Vorbim despre fructele de cătină, măceşe sau păducel, şi frunzele şi florile de gălbenele, sunătoare şi codiţa şoricelului.

 • Plante care
schimbă dispoziţia. În bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante care schimbă dispoziţia. În bine

  Schimbările hormonale care au loc în organism pot determina treceri bruşte de la bucurie la iritabilitate, anxietate şi, uneori, depresie. Alături de vitaminele B complex, magneziu şi acizi graşi omega-3 o serie de plante ajută la păstrarea stării de bine.

 • Cum putem ameliora stresul şi depresia cu sunătoare. Câteva preparate simple cu efecte similare antidepresivelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum putem ameliora stresul şi depresia cu sunătoare. Câteva preparate simple cu efecte similare antidepresivelor

  Sunătoarea este apreciată în fitoterapie datorită numeroaselor sale substanţe active: acid valerianic, saponine, colină, rutină, galactoză, hiperina, hipericina, uleiuri volatile, care conferă plantei proprietăţi sedative, dar şi antiseptice, cicatrizante, antiinflamatoare, vasodilatatoare, remineralizante şi cicatrizante. Cele mai vizibile efecte le are asupra stresului şi depresiei, ameliorate cu ajutorul unor preparate simple.

 • Pericolele din ceaiul de sunătoare. Cu ce medicamente interacţionează planta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolele din ceaiul de sunătoare. Cu ce medicamente interacţionează planta

  Un ceai cald de sunătoare pare remediul excelent după o zi obositoare. Efectul anti-stres, similar antidepresivelor standard, a făcut din sunătoare o plantă medicinală foarte populară. Această capacitate şi celelalte zeci de efecte terapeutice ale sale ne-ar putea face să credem că planta este una foarte „prietenoasă“. Asta doar dacă nu ştim la ce efecte adverse ne putem aştepta.

 • Plante medicinale cu efect antidepresiv de trei ori mai puternic decât
pastilele de sinteză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante medicinale cu efect antidepresiv de trei ori mai puternic decât pastilele de sinteză

  Astenia nervoasă şi depresia afectează tot mai multe persoane, iar medicaţia poate da dependenţă. Prezenţa la medic este obligatorie, însă o cură cu ceaiuri din plante alese şi recomandate de specialişti ar putea fi uneori de ajutor. Sunătoarea este un antidepresiv de trei ori mai puternic decât unele medicamente de sinteză, susţine un fitoerapeut.

 • Banala sunătoare, planta-minune care încetineşte evoluţia hepatitei. Cum ne scapă de stres, depresie şi tabagism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banala sunătoare, planta-minune care încetineşte evoluţia hepatitei. Cum ne scapă de stres, depresie şi tabagism

  Un remediu strălucit în insomnii, depresie, stres, probleme digestive, hepatită cronică şi acută, sunătoarea ajută până şi în dependenţa de alcool şi de nicotină. Şi asta doar dacă vorbim de uzul său intern, pentru că, altfel, aparent banala plantă are efecte uimitoare pe o plajă mult mai largă de afecţiuni, de la dermatoze, până la abcese dentare.

 • Remedii naturiste care te scapă de insomnie. Cinci plante care pot înlocui somniferele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturiste care te scapă de insomnie. Cinci plante care pot înlocui somniferele

  Medicina alternativă oferă o serie de remedii pentru combaterea tulburărilor de somn si care nu dau dependenţă precum somniferele achiziţionate din farmacii. În plus, multe dintre plantele medicinale cu ajutorul cărora se pot trata insomniile sunt la îndemâna tuturor, în grădina de lângă casă, şi nu costă un leu.

 • Beneficiile ceaiului de sunătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile ceaiului de sunătoare

  Printre beneficiile ceaiului de sunătoare, considerat cel mai indicat remediu tradiţional pentru combaterea depresiei, se numără şi tratarea rănilor sau cicatrizarea arsurilor minore.

 • Planta care aduce fericirea: sunătoarea, cel mai puternic antidepresiv natural - beneficii miraculoase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planta care aduce fericirea: sunătoarea, cel mai puternic antidepresiv natural - beneficii miraculoase

  Denumită popular „iarba sângelui“ sau „floare de năduf“, sunătoarea a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile sale terapeutice uimitoare. Remediu naturist pentru arsuri, inflamaţii şi iritaţii, sunătoarea creşte cantitatea de serotonină – substanţa care asigură buna dispoziţie în organism – şi scade nivelul de cortizol, hormonul stresului.

 • Mierea de albine, de mii de ani remediul la îndemână pentru tratarea insomniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mierea de albine, de mii de ani remediul la îndemână pentru tratarea insomniei

  Conform specialiştilor în remedii naturiste, insomnia poate fi tratată sau chiar evitată prin consumul frecvent de miere de albine, un aliment care îmbunătăţeşte şi prelungeşte somnul de refacere. De asemenea, valeriana, sunătoarea, sulfina şi floarea pasiunii pot reduce tulburările de somn.

 • INFOGRAFIE Suplimentele alimentare: care funcţionează şi care nu prea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Suplimentele alimentare: care funcţionează şi care nu prea

  Un număr tot mai mare de oameni preocupaţi de menţinerea şi ameliorarea sănătăţii devin clienţi fideli ai pieţei suplimentelor alimentare. Studii recente estimează că peste 30% din populaţia ţărilor dezvoltate folosesc zilnic diverse astfel de produse, însă fără a beneficia de o bază ştiinţifică.

 • Cum scapi de arsurile la stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum scapi de arsurile la stomac

  Unul din zece români suferă în fiecare zi din cauza arsurilor la stomac, spun datele Societăţii Române de Gastroenterologie. Acestea pot fi combătute cu ajutorul leacurilor din natură.

 • Plante ale lunii iulie, care te scapă de boli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante ale lunii iulie, care te scapă de boli

  Este perioada în care câmpurile şi dealurile sunt pline cu flori medicinale. Nu ezita să le culegi şi să prepare chiar tu leacuri, care te vor ajuta să vindeci sau să ameliorezi simptomele a nenumărate afecţiuni.

 • 7 plante salvatoare pentru ficat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 plante salvatoare pentru ficat

  Oboseala accentuată, limba încărcată şi aspectul tern al pielii sunt semne clare că ficatul are nevoie de puţin ajutor. Nu e greu deloc, pentru că în natură găseşti mai multe plante cu efect purificator.

 • Scapă de depresie fără medicamente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scapă de depresie fără medicamente

  Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu stări depresive. Pentru a ne recăpăta liniştea interioară, găsim în generoasa farmacie a naturii numeroase remedii fără efecte secundare.

 • Soluţii la îndemână pentru crizele de fiere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţii la îndemână pentru crizele de fiere

  Alimentaţia nesănătoasă, oboseala şi stresul se numără printre principalii „vinovaţi” pentru problemele cu fierea. Află din rândurile următoare care sunt remediile din bătrâni care ajută la tratarea acestor neplăceri.

 • Remediile naturale sunt tot medicamente. Care sunt principalele plante cu efecte secundare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remediile naturale sunt tot medicamente. Care sunt principalele plante cu efecte secundare

  Cel mai adesea, plantele sunt promovate ca fiind alternative la medicamentele clasice, fără efectele secundare ale acestora. Într-adevăr, majoritatea remediilor naturale sunt mai bine tolerate şi metabolizate de organism decât pastilele. Dar aceasta nu înseamnă că preparatele din plante sunt total lipsite de reacţii adverse.

 • Pro sau contra sunătoarei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pro sau contra sunătoarei?

  Sunătoarea a fost utilizată iniţial pentru tratarea rănilor şi a durerilor de stomac. Acum este folosită intens în tratamentul depresiilor. Dar cât este de eficient şi, mai ales, cât de sigur este un astfel de tratament?

Modifică Setările