Plante ale lunii iulie, care te scapă de boli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este perioada în care câmpurile şi dealurile sunt pline cu flori medicinale. Nu ezita să le culegi şi să prepare chiar tu leacuri, care te vor ajuta să vindeci sau să ameliorezi simptomele a nenumărate afecţiuni.

Muşeţelul te scapă de eczeme

Înfloreşte toată luna iulie şi este de ajutor în vindecarea a nenumărate afecţiuni. Îl poţi folosi sub formă de infuzie şi tinctură. Ca să obţii infuzia, pui o lingură de flori la 250 ml de apă.

Bei de trei ori pe zi, în caz de colici, gastrită, dureri menstruale sau ulcer. Tinctura se obţine din 30 de grame de flori pisate, din 20-30 ml de alcool de 70% şi 200 ml de ulei. Vindecă rănile, eczemele şi varicela.

Pelinul tratează durerile de cap

Constipaţia, dar şi durerile de cap trec cu ceaiul de pelin. Îl obţii dintr-o lingură de frunze măcinate, peste care torni o cană cu apă clocotită. Totodată, creşte pofta de mâncare.

Dacă suferi de afecţiuni ale  ficatului, ale bilei, de afecţiuni renale, apelează cu încredere la infuzia de pelin. Pui o linguriţă de flori într-o cană cu apă fiartă şi bei de două ori pe zi.  Dacă eşti însărcinată, nu este indicat niciun tratament cu pelin, deoarece stimulează contracţiile uterine.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite