Stiri despre steaua fara nume

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cu teatrul în misiune la Râmnicu Vâlcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu teatrul în misiune la Râmnicu Vâlcea

  Uităm uneori că prin alte locuri ferite de larma oraşelor mari unde oferta culturală e vrând nevrând mai bogată, a face ceva bun în acest sens, pentru populaţie devine o misiune. Şi ce-ar însemna asta? Evident ocazii cât mai multe pentru localnici cu ajutorul scenei, de a trăi frumos şi diferit cotidianul care adesea copleşeşte cu ponoseala şi problemele lui.

 • Cu
respect faţă de piesa lui Sebastian, dar şi cu originalităţi inteligent plasate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu respect faţă de piesa lui Sebastian, dar şi cu originalităţi inteligent plasate

  La câteva luni după un reuşit turneu bucureştean, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Chişinău revine în România, de astă dată la a XXV a ediţie a Festivalului Internaţional de la Sibiu cu, ceea ce pare a fi, una dintre piesele de rezistenţă din repertorul său. Spectacolul cu piesa Steaua fără nume, montat de Alexandru Cozub.

 • „Din culisele cinematografiei“. Cum s-a îndrăgostit lulea celebra actriţă Marina Vlady de eternul june prim Cristea Avram
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Cum s-a îndrăgostit lulea celebra actriţă Marina Vlady de eternul june prim Cristea Avram

  După succesul reputat cu filmul „Codin“, regizorul francez Henri Colpi s-a întors în România pentru a turna o nouă coproducţie, „Steaua fără nume“. În timpul filmărilor, doi dintre protagoniştii peliculei, franţuzoaica Marina Vlady şi românul Cristea Avram, s-au îndrăgostit nebuneşte unul de altul. Atât de tare, încât Avram a renunţat la mariajul cu Olga Tudorache şi a părăsit definitiv România, după ce însuşi Nicolae Ceauşescu şi-a dat acordul

 • Teatrul Naţional din Chişinău vine în turneu la Bucureşti cu „Steaua fără nume” şi „Balamucul vesel”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Naţional din Chişinău vine în turneu la Bucureşti cu „Steaua fără nume” şi „Balamucul vesel”

  Turneul Teatru Românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău, ajuns la cea de-a 5-a ediţie, continuă şi în acest an. Pentru început, Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău vine cu două din cele mai recente premiere ale sale, una dintre acestea, Balamucul vesel va avea 3 premiere consecutive, la Chişinău (20 ianuarie), la Iaşi (24 ianuarie) şi la Bucureşti (28 ianuarie).

 • Lopahinii şi selecţionerul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lopahinii şi selecţionerul

  Poate că nu întâmplător ediţia din anul acesta a Festivalului Internaţional de Teatru de la Oradea începe duminică seara cu spectacolul cu piesa „Livada de vişini“ de Cehov. Piesa e, în viziunea marelui teatrolog francez de origine română George Banu, o superbă, imensă, frumoasă şi deopotrivă tristă imagine a teatrului.

 • Topul celor mai bune spectacole
din stagiunea 2014-2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul celor mai bune spectacole din stagiunea 2014-2015

  Stagiunea teatrală 2014-2015 se apropie de sfârşit cu paşi repezi. Vă oferim un top al celor mai bune zece spectacole care au avut premiera în acest interval, alcătuit de Adevărul.

 • Actorul buzoian Vlad Drăgulin joacă vineri, acasă, în piesa ”Steaua fără nume”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul buzoian Vlad Drăgulin joacă vineri, acasă, în piesa ”Steaua fără nume”

  Teatrul „George Ciprian” prezintă vineri spectacolul „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian. Evenimentul  va fi găzduit de Sala Consiliului Judeţean Buzău, de la ora 19.00. Actorul buzoian Vlad Drăgulin, cunoscut publicului pentru roul lui Nicuşor de la Brăila, din show-ul ”În puii mei”, va interpeta unul dintre roluri, alături de Ştefan Craiu, Ştefan Pavel, Alina Rotaru, Ana Udroiu, Mircea Anghel, Mădălina Oprescu şi George Rotaru.

 • CRONICA DE TEATRU. Când o stea se opreşte

o clipă din drum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICA DE TEATRU. Când o stea se opreşte o clipă din drum

  „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, unul dintre cele mai frumoase texte din literatura noastră dramatică, a fost pus în scenă de Victor Ioan Frunză, la Centrul Cultural Pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu“ din Capitală, într-o variantă în care poezia şi umorul realizează combinaţia perfectă

 • Când
iubirea se iveşte noaptea, într-o gară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când iubirea se iveşte noaptea, într-o gară

  SUCCES La 71 de ani de la premiera absolută a spectacolului „Steaua fără nume“ de Mihail Sebastian, la Teatrul de Comedie, regizorul Vlad Massaci a pus în scenă o nouă versiune a textului cu Mirela Zeţa, Dan Tudor şi Mihai Călin în rolurile principale.

 • „Steaua” ce se întoarce din drumul său
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Steaua” ce se întoarce din drumul său

  În luna martie a anului 2014 s-au împlinit 70 de ani de la prima reprezentare a piesei Steaua fără nume. Pe afişul premierei de atunci numele lui Mihail Sebastian nu figura, scrierea având drept autor pe un anume Victor Mincu.

 • „Steaua
fără nume” se întoarce la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Steaua fără nume” se întoarce la Teatrul de Comedie

  „Steaua fără nume” revine după 71 de ani de la premiera absolută, care a avut loc pe 1 martie 1944, în sala unde a fost pusă pentru prima dată în scenă, actuala sală a Teatrului de Comedie, care atunci aparţinea Teatrului Alhambra. Noua montare a Teatrului de Comedie, în regia lui Vlad Massaci, va avea premiera în această seară la ora 19.00.

 • Cu emoţie, cu admiraţie, cu gratitudine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu emoţie, cu admiraţie, cu gratitudine

  Sunt pe lumea aceasta texte destinate scenei despre care, poate prea pripit, poate din orgoliu, poate, uneori, cu oarecare îndreptăţire mi se pare că aş şti totul. Sau aproape totul.

Modifică Setările