Interviurile FNT. Actorul George Costin: „Nu pot să fac teatru fără emoţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Costin, la Adevărul Live / Foto Eduard Enea
George Costin, la Adevărul Live / Foto Eduard Enea

George Costin este unul dintre cei mai cunoscuţi actori din România, cu roluri jucate pe scene importante din teatre şi din Bucureşti, de la celebrul „Caligula”, de la Baia Mare, la „Îngeri în America” sau „Tartuffe” la Teatrul Metropolis.

Face parte din echipa lui Victor Ioan Frunză, alături de care a lucrat în ultimii ani, la Centrul Cultural pentru Unesco „Nicolae Bălcescu”, unde au întemeiat, de fapt, un nou teatru.

Este un teatru unde facem cercetare. Am avut bucuria de a întâlni nişte oameni minunaţi, Victor Ioan Frunză, Adrian Grand, Miron Costin, a spus George Costin, la Adevărul live.

"Nu cred în teatrul fără emoţie. Eu de asta fac teatru, pentru că există emoţie. Oamenii merg la teatru tocmai pentru că  găsesc o altă stare aici", a subliniat actorul

În ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Teatru, George Costin va juca în trei spectacole selecţionate, „Mobilă şi durere”, de Teodor Mazilu (pe 28 şi 29 octombrie, de la ora 19.00), şi „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian (pe 30 şi 31 octombrie şi pe 1 noiembrie, de la ora 19.00), ambele la Centrul Cultural pentru Unesco „Nicolae Bălcescu”, şi în „Visul unei nopţi de vară”, de W. Shakespeare (pe 24 şi 25 octombrie, de la ora 20.00), la Teatrul Metropolis, toate în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză.

Pentru toate aceste spectacole, biletele pot fi cumpărate de pe www.mystage.ro.

 Biletele pot fi cumpărate  şi de pe plarforma adevarul.ro

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite