Stiri despre statistici

  342 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fenomen: Brăilenii sunt tot mai puţini şi mai bătrâni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fenomen: Brăilenii sunt tot mai puţini şi mai bătrâni

  Populaţia judeţului Brăila este afectată de fenomenul de îmbătrânire, spun specialiştii în statistică. Potrivit indicatorilor economico-sociali din prima jumătate a anului 2010, populaţia stabilă a judeţului era la 1 ianuarie 2010 de 359.119 locuitori, cu 0,6% mai redusă decât în ianuarie 2009, când erau înregistraţi 361.414 locuitori.

 • Un vitezoman amendat la fiecare două secunde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un vitezoman amendat la fiecare două secunde

  Direcţia Rutieră de la Inspectoratul General al Poliţiei Române a organizat sâmbătă, între orele 16.00 şi 21.00, o acţiune la nivel naţional pentru „taxarea“ şoferilor care calcă prea mult pe pedala de acceleraţie sau care sunt autorii unor abateri grave ce pun în pericol siguranţa circulaţiei.

 • Criza îi face pe români să îşi înece amarul în băutură şi ţigări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza îi face pe români să îşi înece amarul în băutură şi ţigări

  Date statistice recente arată că în ultimele luni de recesiune românii au făcut economii la orice, numai la băutură şi la ţigări - nu. Specialiştii spun că în vremuri de criză oamenii beau şi fumează mai mult şi se orientează către mărfurile de contrabandă.

 • Cel mai bun sezon din istoria lui City'us Târgu-Mureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai bun sezon din istoria lui City'us Târgu-Mureş

  Echipa de futsal a oraşului, City'us Târgu-Mureş, a încheiat de curând cel mai prolific sezon din istorie, încununat cu trofeele de campioană a ţării şi câştigarea finalei Cupei României.

 • Hoţii de maşini, ajutaţi prin lege
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hoţii de maşini, ajutaţi prin lege

  Legislaţia permisivă şi comunicarea greoaie cu alte state fac din România singura ţară din UE în care se pot înmatricula maşini furate. Peste o mie de autovehicule sustrase din străinătate circulă, în prezent, pe drumurile româneşti. Legal, cu acte emise şi parafate chiar de autorităţi.

 • Bistriţa: Numărul pensionărilor anticipate a explodat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţa: Numărul pensionărilor anticipate a explodat

  În mai cifra celor care au ieşit la pensie înaintea limitei de vârstă a crescut de patru ori faţă de o lună obişnuită. Anunţul îngheţării pensionărilor anticipate i-a speriat pe angajaţii vârstnici. Ei se grăbesc cu dosarele de pensionare şi sunt acceptaţi doar până la apariţia legii în Monitorul Oficial

 • Femeile îşi îneacă amarul în alcool
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile îşi îneacă amarul în alcool

  Tot mai multe britanice din clasa de mijloc ajung dependente de alcool, dar se jenează să ceară ajutor de specialitate. Totul începe cu un pahar de băutură folosit pe post de revigorant moral după o zi stresantă la serviciu sau acasă.

 • Menopauza impune îngrijire genitală specifică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Menopauza impune îngrijire genitală specifică

  Potrivit unei statistici recente, o femeie din şase declară că suferă sau au suferit la un moment dat în viaţă de uscăciune vaginală, cunoscută în termeni medicali sub numele de atrofie vaginală.

 • La ce riscuri se expun cinefilii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce riscuri se expun cinefilii

  Obiceiul de a consuma alimente de tip fast-food în timpul vizionării filmelor duce la obezitate şi la alte boli asociate. Statisticile arată că o persoană din trei consumă floricele de porumb şi bea jumătate de litru de băutură carbogazoasă atunci când merge la film.

 • Braşov: Populaţie tot mai îmbătrânită la Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Braşov: Populaţie tot mai îmbătrânită la Braşov

  Conform directorului coordonator al Direcţiei Judeţene de Statistică, Aurelian Danu, populaţia judeţului Braşov este tot mai îmbătrânită. Aşadar, dacă în 1990 un procent de 22,27 % din total populaţiei judeţului avea 50 şi peste 50 de ani, iar în anul 2009 acest procent a ajuns la 33,19 %.

 • Cum citesc românii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum citesc românii

  Doi din trei români nu au cumpărat cărţi anul trecut, dar la fel de mulţi au citit cel puţin un volum, arată un studiu realizat la sfârşitul lui 2009. Statisticile spun că românii citesc puţin şi dau rar bani pe cărţi. E firesc, spun criticii, pentru că întotdeauna românul de rând a consumat literatură doar la ocazii speciale.

Modifică Setările