Recensământul pe teren s-a amânat. Când se va relua recenzarea populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Recensământul pe teren a fost amânat din mai multe motive tehnice. În unele comune din Călăraşi încă nu au ajuns tabletele, în timp ce în alte judeţe recenzorii vor face sincronizarea tabletelor cu STS abia vineri.

Institutul Naţional de Statistică (INS) ar fi trebuie să înceapă recenzarea populaţiei pe teren începând cu data de 31 mai 2022. Această etapă de recenzare se desfăşoară cu recenzori care merg la persoanele care nu au reuşit să se autorecenzeze online până la data de 27 mai 2022. 

Conform rapoartelor INS, aproximativ 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat, relatează DIGI24. Dintre aceştia 53.9% sunt domiciliaţi la oraş. 

Amânarea recenzării pe teren se datorează mai multor probleme care au avut loc în judeţe precum Călăraşi ,Giurgiu sau Ilfov. De exemplu, în localitatea Frăsinet din Călăraşi, tabletele pe care recenzorii stochează datele culese de pe teren au ajuns abia marţi, fix în ziua în care aceştia ar fi trebuit să înceapă recenzarea. La Vărăşti, Giurgiu, recenzorii au primit tabletele şi legitimaţiile încă de acum câteva zile, dar abia vineri acestea vor fi sincronizate cu sistemul STS. 

Etapa de recenzare pe teren ar urma să înceapă pe 3 iunie 2022. 

În această etapă colectarea datelor se face faţă în faţă cu recenzorul care colectează datele cu ajutorul tabletelor. Chestionarul de recensământ pe teren este identic cu cel din autorecenzarea online. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite