Ianis Hagi, reîncărcat! Ce spun statisticile despre ultimele prestaţii ale românului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis

După o perioadă în care intrase în dizgraţia antrenorului Steven Gerrard, mijlocaşul de 22 de ani are prestaţii tot mai apreciate şi a legat două meciuri în care a reuşit să înscrie.

Ianis Hagi a ajuns la patru goluri şi nouă pase de gol pentru Rangers în cele 24 de apariţii pe care le-a avut, în toate competiţiile, în actuala stagiune.

E un bilanţ decent, mut mai apropiat de aşteptările pe care şefii lui Rangers de la fostul jucător al celor de la Viitorul Constanţa. Criza de formă prin care a trecut internaţionalul român, acesta fiind nelipsit de pe banca de rezerve pare să fi trecut, şeptarul liderului din Scoţia adunând o pasă de gol şi două goluri în ultimele trei partide.

Ascensiunea sa a început acum trei etape, pe 19 decembrie, când a fost trimis pe teren în ultimele 28 de minute ale întâlnirii cu Motherwell. Rangers era condusă cu 1-0, iar intrarea românului a deblocat jocul, Ianis pasând decisiv la golul care a adus egalarea, pentru ca echipa sa să se impună în cele din urmă cu 3-1.

Ianis Hagi a fost răsplătit de atunci de Steven Gerrard cu două apariţii succesive în primul „11“ şi de fiecare dată a înscris! După golul cu St. Johnstone pentru 3-0, pe 23 decembrie, internaţionalul român nu a dezamăgit nici sâmbătă, când a avut o reuşită decisivă, de 3 puncte, în meciul cu Hibernian (1-0).

Şeptarul formaţiei din Glasgow a finalizat, la capătul unei faze superbe, în minutul 33. Internaţionalul român a rămas pe teren până în minutul 76, când a fost schimbat de canadianul Scott Arfield.

Revenirea lui Ianis Hagi la o formă sportivă bună a fost apreciată şi de antrenorul Steven Gerrard, care a avut numai cuvinte de laudă despre elevul său. „Ianis e genul de jucător care îşi asumă şutul, care n-are probleme în a produce ocazii, fie prin şuturi, fie prin pase, iar asta apreciez la el. A jucat excelent contra lui Motherwell. A intrat şi a schimbat jocul, arătând calitate şi inteligenţă. Din nou, cu St. Johnstone, a avut o prestaţie solidă. Ianis a primit şansa de a reveni în echipă şi a profitat de ea. Sunt, din nou, foarte mulţumit de prestaţia sa, aşa cum am fost şi etapa trecută. Este într-un moment bun. E încă tânăr şi se dezvoltă. L-am putea vedea obosind în ultimele etape. Jucătorii ar trebui să fie mândri pentru această victorie“, a spus Gerrard.

BBC: Ianis, omul meciului

Evoluţia lui Ianis a fost lăudată şi de presa britanică, notele primite fiind printre cele mai mari acordate jucătorilor de pe teren. De asemenea, comentariile la adresa românului nu au omis să menţioneze jocul bun făcut de acesta şi faptul că golul său a fost crucial în obţinerea celor 3 puncte. BBC l-a desemnat pe mijlocaşul român „Omul meciului“ şi a considerat că „şi-a făcut simţită prezenţa pe teren, iar golul său a făcut diferenţa“. „Ianis îşi regăseşte forma într-un moment-cheie al sezonului. O finalizare de fineţe a fost încununarea unei prestaţii excelente“, a scris şi The Scotsman, care i-a acordat nota 8. 

Vis devenit realitate

Imediat după victoria din campionat cu Hibernian, Ianis Hagi şi-a exprimat satisfacţia pe contul său de socializare. „Am visat mereu să joc de Boxing Day. 3 puncte şi un gol au făcut ca visul meu să devină realitate. Poate chiar mai mult“, a scris fotbalistul după meci.

După 20 de etape, Rangers e lider în Scoţia cu 56 de puncte. Podiumul e completat de Celtic (37 de puncte din 16 meciuri) şi de Hibernian (36 de puncte din 20 de partide).

Cât a jucat Ianis Hagi pentru Rangers în acest sezon

Competiţie meciuri goluri pase gol minute

Premiership 16         3            7         914

Europa League 6      1            2         471

Cupa Ligii      2          0            0         96

Total              24        4            9        1.481

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite