Stiri despre spiritualitate

  81 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 8 semne că ţi-ai obosit sufletul, nu corpul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  8 semne că ţi-ai obosit sufletul, nu corpul

  Dacă te simţi slăbit în mare parte din timp, sa ştii că nu eşti singur. Stresul, munca, lipsa somnului sau stilul de viaţă, toate sunt responsabile pentru starea fizica şi psihică pe care o ai.

 • 10 caracteristici ale oamenilor puternici. Tu le ai?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 caracteristici ale oamenilor puternici. Tu le ai?

  Poveştile extraordinare oamenilor puternici dovedesc că orice se poate şi că limitele până la care ne putem întinde există doar în mintea noastră. Indiferent de obstacole, de presiunea la care suntem supuşi sau de răutăţilor celor din jur, oamenii puternici reuşesc să ia ce e mai bun de la viaţă. Iată cum:

 • FOTO Legătura dintre cea mai iubită regină a României şi „locul care arată ca în Anglia, unde se întâlneşte Răsăritul cu Apusul”, Mănăstirea Hurezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Legătura dintre cea mai iubită regină a României şi „locul care arată ca în Anglia, unde se întâlneşte Răsăritul cu Apusul”, Mănăstirea Hurezi

  A avut patru testamente şi cinci locuri de suflet în România. Şi într-un caz şi în altul, există o legătură cu „unicul obiectiv din universul cultural patrimonial de la sud de Carpaţi”. Puţini ştiu că Regina Maria şi-a dorit mult timp să fie înmormântată la Mănăstirea Hurezi, „cel mai drag loc al inimii ei”. Încă de când era tânăra prinţesă a simţit acolo spiritul şi trecutul glorios al ţării alături de care avea să scrie istorie.

 • Atrage energia pozitivă în casă prin Feng Shui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atrage energia pozitivă în casă prin Feng Shui

  Uneori, casa în care locuim este învăluită de o energie negativă care are efecte asupra noastră, însă putem să o schimbăm prin reguli Feng Shui. Potrivit filozofiei chinezeşti, există trei forţe majore care influenţează viaţa noastră, feng shui sau spaţiul nostru, fiind una dintre ele, explică Priya Sher, maestru Feng Shui pentru armonie.

 • „Devoţiunea exprimată în cea mai simplă formă dă autenticitatea.“ Interviu cu Leela Omchery
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Devoţiunea exprimată în cea mai simplă formă dă autenticitatea.“ Interviu cu Leela Omchery

  Am avut privilegiul de a studia muzica clasică indiană în timpul doctoratului chiar în patria Gangelui în modul tradiţional în care această ştiinţă se transmite de milenii în casa unui Guru. Maestrul meu a fost Leela Omchery, Profesor Universitar Doctor, premiată cu distincţia Padma Shri. În casa ei din Ashok Vihar, Delhi, am învăţat tainele ragasurulor din stilul Carnatic. La ultima noastră întâlnire mi-a oferit acest interviu.

 • Un oficial al BNR îndeamnă tinerii să se
întoarcă la spiritualitate: Dacă pe tineri nu reuşim să îi educăm în spirit mai
puţin material, vom avea revoluţii, războaie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un oficial al BNR îndeamnă tinerii să se întoarcă la spiritualitate: Dacă pe tineri nu reuşim să îi educăm în spirit mai puţin material, vom avea revoluţii, războaie

  Economistul şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, susţine că tinerii sunt în prezent obişnuiţi să se gândească la lucruri materiale, precum casă, maşină, însă pe viitor ei trebuie să fie educaţi astfel încât să se întoarcă la spiritualitate şi religie. În caz contrar, problema supraîndatorării lor se va rezolva prin revoluţii. „Oamenii devin populişti şi extremişti când au aşteptări care nu se pupă cu realitatea”, a spus el.

 • Cum să înţelegem religia în epoca post-referendum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să înţelegem religia în epoca post-referendum

  Acum că aventurierii politici ai medievalizării şi-au primit mesajul că România se vrea modernă şi aparţine Europei, acum că organizaţii ale urii precum Coaliţia pentru Familie şi-au luat lecţia că nu pot manipula la liber populaţia, acum că congregaţiilor religioase li s-a indicat limpede că nu au ce să se amestece în politică, acum că guvernului i s-a comunicat răspicat că populismul e un instrument politic

 • FOTO VIDEO Marşul Centenarului, între patriotism şi scepticism: de la balade cântate în biserică la oameni care „vor să afle doar de la ce partid suntem“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Marşul Centenarului, între patriotism şi scepticism: de la balade cântate în biserică la oameni care „vor să afle doar de la ce partid suntem“

  Marşul Centenarului şi Caravana Unirii au ajuns ieri, 21 iulie, şi la Râmnicu Vâlcea. Dezinteresul unora nu i-a dezarmat pe participanţii care au străbătut până acum 400 din cei 1.300 de kilometri din traseul propus: Alba Iulia - Chişinău. Versurile baladei „La moartea lui Ştefan” au răsunat într-o biserică din Râmnicu Vâlcea, în timp ce localnicii păreau interesaţi doar de culoarea politică a acţiunii.

 • INTERVIU Sanda Nicola, jurnalist: „Am câştigat, în sfârşit, bătălia pe care o am cu mine de 20 de ani“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Sanda Nicola, jurnalist: „Am câştigat, în sfârşit, bătălia pe care o am cu mine de 20 de ani“

  În proaspăt lansatul volum autobiografic „Carte de identitate“, Sanda Nicola îşi spune povestea vieţii sale exact aşa cum a fost. Vorbeşte cu sinceritate despre traumele din viaţa ei, pe care le-a conştientizat, la maturitate, cu sprijinul unei „echipe fantastice“: psihologul şi duhovnicul ei. La 40 de ani, a înţeles că reconcilierea sa cu trecutul e posibilă doar prin iertare şi iubire.

 • FOTO Athos-ul României, singura mănăstire nesecularizată din ţară, unde nu calcă picior de femeie de frica unui blestem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Athos-ul României, singura mănăstire nesecularizată din ţară, unde nu calcă picior de femeie de frica unui blestem

  Una dintre mănăstirile din România interzice total accesul femeilor în lăcaşul de cult. De aceea, Mănăstirea Frăsinei din judeţul Vâlcea a mai fost numită şi „Athosul românesc”, cu referire la pământul sfânt unde nu este permisă intrarea reprezentantelor sexului frumos. Singura mănăstire nesecularizată din România abundă de reguli.

 • Suntem singuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem singuri

  Spăl un borcan de dulceaţă. Suntem singuri. După moartea bunicului meu, am găsit în cutiile de ceaiuri bileţele cu data la care pusese plantele uscate acolo. Într-un sertar am dat peste un carton pe care erau notate scurte reţete, cum ar fi cât timp se fierbe orezul. Bastonul lui a rămas încă pe hol, rezemat de un perete.

 • Spiritualitatea regală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spiritualitatea regală

  Moartea Majestăţii Sale Mihai I al României a prilejuit un val de emoţii şi regrete: ce ar fi fost dacă... Legitim şi deloc antidemocratic, s-a iţit întrebarea, chinuitoare pentru unii, cum de nu am binemeritat un alt destin după căderea comunismului. De ce?