Stiri despre spiritualitate

  93 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dezvoltă-ţi spiritualitatea prin 4 tehnici simple
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezvoltă-ţi spiritualitatea prin 4 tehnici simple

  Spiritualitatea ocupă un loc important în viaţa noastră deoarece ne ajută să putem ajunge la cea mai bună versiune a noastră, dar şi să ne dezvoltăm inteligenţa emoţională. Dacă practici tehnicile specifice dezvoltării spirituale, îţi vei îmbunătăţi anumite aspecte din viaţa ta, cum ar fi: iubirea de sine, starea de spirit, nivelul de încredere în sine şi, de asemenea, vei lega relaţii autentice cu cei din jurul tău.

 • Pe timp de boală sau
pandemie, la ce sfinţi e indicat să te rogi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe timp de boală sau pandemie, la ce sfinţi e indicat să te rogi?

  Întrebarea foarte gravă şi serioasă revine cu mare intensitate şi acum în perioada acestei teribile încercări care este - cum ne spun toate mesajele oficiale - departe să se fi sfârşit şi provoacă deja efecte devastatoare la nivel economic şi social.

 • Timp suspendat. Basarab Nicolescu (Invitaţii ZFR)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timp suspendat. Basarab Nicolescu (Invitaţii ZFR)

  „Bombardementul mediatic ne aruncă într-un climat anxiogen în care, în mod paradoxal, până şi moartea capătă o dimensiune abstractă: un mort este doar un număr într-o statistică. Nimic din suferinţa celui care moare, singur, sufocat de coronavirus, nu ajunge până la noi. Aceasta este o dovadă copleşitoare a subdezvoltării noastre spirituale. Însă există o altă soluţie.”

 • O carte ce sculptează în suflet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte ce sculptează în suflet

  În urmă cu puţină vreme, atunci când am scris despre „Comunismul de apoi“, excelenta carte de interviuri a lui Cristian Pătrăşconiu, îmi exprimam satisfacţia că ea a apărut la o editură universitară. Aceea a Universităţii de Vest din Timişoara.

 • „Oamenii
au multă nevoie de muzică clasică şi de experienţe spirituale.”  Interviu cu
pianistul Lucas Krupinski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Oamenii au multă nevoie de muzică clasică şi de experienţe spirituale.”  Interviu cu pianistul Lucas Krupinski

  Pianist internaţional de origine poloneză, pe Lucas Krupinski am putut să-l vedem în 2018 pe scena Ateneului Român în concertul dedicat Centenarului Independenţei Poloniei din cadrul celei mai frumoase stagiuni a filarmonicii din ultimii ani, Stagiunea Centenar. Krupinski este câştigătorul mai multor concursuri internaţionale, printre care cel din San Marino (2016, triplu laureat), Cobcursul Chopin din Hanovra(2015) şi cel din Aachen (2016).

 • SPRE-UN ALT CANON Dan Stanca,
un fantast care-i contrapartea spirituală a lui Mircea Cărtărescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SPRE-UN ALT CANON Dan Stanca, un fantast care-i contrapartea spirituală a lui Mircea Cărtărescu

  Acolo unde Mircea Cărtărescu sugerează căutarea spirituală cu precizia unui chirurg, Dan Stanca se aruncă deznădăjduit în ea, cu patos şi disperare existenţială. Acolo unde Cărtărescu este precis şi calculat, Dan Stanca e febril şi necontrolat, scriind parcă sub imperiul unei urgenţe. Stilul lui Cărtărescu este detaşat şi rece, Stanca se implică emoţional, până la contopirea cu textul.

 • „Pe podiumul de concert, cunoaşterea nu este suficientă. Ai nevoie de conexiunea cu Spiritul.“ Interviu cu dirijorul Jin Wang
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pe podiumul de concert, cunoaşterea nu este suficientă. Ai nevoie de conexiunea cu Spiritul.“ Interviu cu dirijorul Jin Wang

  Cu un destin demn de scenariul unui film, dirijorul Jin Wang este nu doar un muzician rafinat ci şi o personalitate interesantă. A plecat din China în 1986, a continuat studiile la Academia de Muzică din Viena şi în scurt timp a câştigat mai multe premii internaţionale. În ultimii ani s-a dedicat şi compoziţiei, fiind autorul unor lucrări simfonice şi vocal-simfonice în care tradiţionalul şi modernul sunt prezente deopotrivă.

 • INTERVIU Francisc Doboş, preot
catolic: Încercăm să-L facem atât de serios pe Dumnezeu încât Îl îndepărtăm de oameni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Francisc Doboş, preot catolic: Încercăm să-L facem atât de serios pe Dumnezeu încât Îl îndepărtăm de oameni

  Francisc Doboş (43 de ani) nu a ştiut încă din copilărie că vrea să devină preot, chiar dacă mergea cu drag duminică de duminică la biserică, ba chiar îşi dorea orice altceva, numai preot să nu fie. Însă cum căile Domnului sunt nebănuite, a înţeles până la urmă de ce credinţa e o bucurie şi nu un sacrificiu, iar acum este unul dintre cei mai iubiţi părinţi din ţară.

 • Gardianul din turnul Bisericii germane din Ploieşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gardianul din turnul Bisericii germane din Ploieşti

  În apropierea centrului Ploieştiului, există o zonă a unei multiculturalităţi religioase greu de înteles astazi. În doar câteva sute de metri, avem o biserică evanghelică, o catedrală catolică, o sinagogă, şi, bineînţeles, o biserică ortodoxă.

 • 8 semne că ţi-ai obosit sufletul, nu corpul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  8 semne că ţi-ai obosit sufletul, nu corpul

  Dacă te simţi slăbit în mare parte din timp, sa ştii că nu eşti singur. Stresul, munca, lipsa somnului sau stilul de viaţă, toate sunt responsabile pentru starea fizica şi psihică pe care o ai.

 • 10 caracteristici ale oamenilor puternici. Tu le ai?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 caracteristici ale oamenilor puternici. Tu le ai?

  Poveştile extraordinare oamenilor puternici dovedesc că orice se poate şi că limitele până la care ne putem întinde există doar în mintea noastră. Indiferent de obstacole, de presiunea la care suntem supuşi sau de răutăţilor celor din jur, oamenii puternici reuşesc să ia ce e mai bun de la viaţă. Iată cum:

 • FOTO Legătura dintre cea mai iubită regină a României şi „locul care arată ca în Anglia, unde se întâlneşte Răsăritul cu Apusul”, Mănăstirea Hurezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Legătura dintre cea mai iubită regină a României şi „locul care arată ca în Anglia, unde se întâlneşte Răsăritul cu Apusul”, Mănăstirea Hurezi

  A avut patru testamente şi cinci locuri de suflet în România. Şi într-un caz şi în altul, există o legătură cu „unicul obiectiv din universul cultural patrimonial de la sud de Carpaţi”. Puţini ştiu că Regina Maria şi-a dorit mult timp să fie înmormântată la Mănăstirea Hurezi, „cel mai drag loc al inimii ei”. Încă de când era tânăra prinţesă a simţit acolo spiritul şi trecutul glorios al ţării alături de care avea să scrie istorie.

 • Atrage energia pozitivă în casă prin Feng Shui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atrage energia pozitivă în casă prin Feng Shui

  Uneori, casa în care locuim este învăluită de o energie negativă care are efecte asupra noastră, însă putem să o schimbăm prin reguli Feng Shui. Potrivit filozofiei chinezeşti, există trei forţe majore care influenţează viaţa noastră, feng shui sau spaţiul nostru, fiind una dintre ele, explică Priya Sher, maestru Feng Shui pentru armonie.

 • Un oficial al BNR îndeamnă tinerii să se
întoarcă la spiritualitate: Dacă pe tineri nu reuşim să îi educăm în spirit mai
puţin material, vom avea revoluţii, războaie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un oficial al BNR îndeamnă tinerii să se întoarcă la spiritualitate: Dacă pe tineri nu reuşim să îi educăm în spirit mai puţin material, vom avea revoluţii, războaie

  Economistul şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, susţine că tinerii sunt în prezent obişnuiţi să se gândească la lucruri materiale, precum casă, maşină, însă pe viitor ei trebuie să fie educaţi astfel încât să se întoarcă la spiritualitate şi religie. În caz contrar, problema supraîndatorării lor se va rezolva prin revoluţii. „Oamenii devin populişti şi extremişti când au aşteptări care nu se pupă cu realitatea”, a spus el.

 • Cum să înţelegem religia în epoca post-referendum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să înţelegem religia în epoca post-referendum

  Acum că aventurierii politici ai medievalizării şi-au primit mesajul că România se vrea modernă şi aparţine Europei, acum că organizaţii ale urii precum Coaliţia pentru Familie şi-au luat lecţia că nu pot manipula la liber populaţia, acum că congregaţiilor religioase li s-a indicat limpede că nu au ce să se amestece în politică, acum că guvernului i s-a comunicat răspicat că populismul e un instrument politic

 • FOTO VIDEO Marşul Centenarului, între patriotism şi scepticism: de la balade cântate în biserică la oameni care „vor să afle doar de la ce partid suntem“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Marşul Centenarului, între patriotism şi scepticism: de la balade cântate în biserică la oameni care „vor să afle doar de la ce partid suntem“

  Marşul Centenarului şi Caravana Unirii au ajuns ieri, 21 iulie, şi la Râmnicu Vâlcea. Dezinteresul unora nu i-a dezarmat pe participanţii care au străbătut până acum 400 din cei 1.300 de kilometri din traseul propus: Alba Iulia - Chişinău. Versurile baladei „La moartea lui Ştefan” au răsunat într-o biserică din Râmnicu Vâlcea, în timp ce localnicii păreau interesaţi doar de culoarea politică a acţiunii.

 • INTERVIU Sanda Nicola, jurnalist: „Am câştigat, în sfârşit, bătălia pe care o am cu mine de 20 de ani“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Sanda Nicola, jurnalist: „Am câştigat, în sfârşit, bătălia pe care o am cu mine de 20 de ani“

  În proaspăt lansatul volum autobiografic „Carte de identitate“, Sanda Nicola îşi spune povestea vieţii sale exact aşa cum a fost. Vorbeşte cu sinceritate despre traumele din viaţa ei, pe care le-a conştientizat, la maturitate, cu sprijinul unei „echipe fantastice“: psihologul şi duhovnicul ei. La 40 de ani, a înţeles că reconcilierea sa cu trecutul e posibilă doar prin iertare şi iubire.

 • FOTO Athos-ul României, singura mănăstire nesecularizată din ţară, unde nu calcă picior de femeie de frica unui blestem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Athos-ul României, singura mănăstire nesecularizată din ţară, unde nu calcă picior de femeie de frica unui blestem

  Una dintre mănăstirile din România interzice total accesul femeilor în lăcaşul de cult. De aceea, Mănăstirea Frăsinei din judeţul Vâlcea a mai fost numită şi „Athosul românesc”, cu referire la pământul sfânt unde nu este permisă intrarea reprezentantelor sexului frumos. Singura mănăstire nesecularizată din România abundă de reguli.

 • Suntem singuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem singuri

  Spăl un borcan de dulceaţă. Suntem singuri. După moartea bunicului meu, am găsit în cutiile de ceaiuri bileţele cu data la care pusese plantele uscate acolo. Într-un sertar am dat peste un carton pe care erau notate scurte reţete, cum ar fi cât timp se fierbe orezul. Bastonul lui a rămas încă pe hol, rezemat de un perete.

 • Spiritualitatea regală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spiritualitatea regală

  Moartea Majestăţii Sale Mihai I al României a prilejuit un val de emoţii şi regrete: ce ar fi fost dacă... Legitim şi deloc antidemocratic, s-a iţit întrebarea, chinuitoare pentru unii, cum de nu am binemeritat un alt destin după căderea comunismului. De ce?

 • FOTO Pelerin pe El Camino de Santiago: „Drumul acesta se face de unul singur, doar tu cu Dumnezeu!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Pelerin pe El Camino de Santiago: „Drumul acesta se face de unul singur, doar tu cu Dumnezeu!“

  Ieşeanca Daniela Cadar a parcurs pe jos celebra rută din nordul Spaniei. A pornit din Pamplona, iar după mai bine de o lună, dureri cumplite de picioare şi întâlniri pe potecile de munte dintre cele mai diverse, a ajuns la destinaţie, în Santiago de Compostela. „Am făcut drumul pentru Dumnezeu, ca să-i mulţumesc pentru tot ce mi-a oferit!“, spune Daniela.

 • Viaţa ca o Cruce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa ca o Cruce

  Cum o definea un alt Preda, viaţa poate fi ca o pradă, o muşcătură flămândă. Te-ai înfruptat o dată, pe fugă, dar digestia durează şapte-opt decenii. După caz. Dar viaţa poate fi văzută şi altminteri: ca o Cruce.

Modifică Setările