Stiri despre sever voinescu

  102 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Justinian Marina, trimisul lui Dej în fruntea BOR. „Patriarhului i se reproşează că n-a fost un erou“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Justinian Marina, trimisul lui Dej în fruntea BOR. „Patriarhului i se reproşează că n-a fost un erou“

  După mai bine de patru decenii de la moarte, patriarhul Justinian Marina rămâne controversat. Supranumit „Patriarhul Roşu“, a fost acuzat că a colaborat cu comuniştii, fiind un apropiat al lui Gheorghiu-Dej, şi că a acceptat desfiinţarea Bisericii Greco-Catolice. Este, însă, apreciat pentru că a ajutat monahii prigoniţi şi pentru menţinerea relaţiilor cu instituţiile religioase de peste hotare.

 • FRAGMENT Radu Paraschivescu lansează „Omul care mută norii. Şapte întâmplări“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT Radu Paraschivescu lansează „Omul care mută norii. Şapte întâmplări“

  Marţi, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc lansarea celei mai recente cărţi a lui Radu Paraschivescu, „Omul care mută norii. Şapte întâmplări“. La eveniment vor vorbi, alături de Radu Paraschivescu, Sever Voinescu, redactor-şef al revistei Dilema veche, şi Horia Ghibuţiu, jurnalist şi scriitor. Adevărul prezintă, în premieră, un fragment din cel mai recent volum al lui Radu Paraschivescu.

 • Scriitorul şi avocatul Marian Nazat, despre „Lumea de azi”: „Sunt  destui inşi cu  biografii admirabile, însă capacitatea lor de a transmite emoţii este limitată”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul şi avocatul Marian Nazat, despre „Lumea de azi”: „Sunt  destui inşi cu  biografii admirabile, însă capacitatea lor de a transmite emoţii este limitată”

  La finalul anului 2017, la editura Rao, a apărut volumul de interviuri „Lumea de azi”, semnat de Marian Nazat. Avocatul şi scriitorul a discutat cu personalităţi culturale precum Augustin Buzura, Radu Paraschivescu, Dan Caragrea, Simona Trifu sau Dumitru Vasile- Delceanu. Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, Marian Nazat spune că primordial a fost criteriul exemplarităţii şi complexităţii carierei invitaţilor săi.

 • De ce nu-i merge bine României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu-i merge bine României

  Da prietene, sunt îngrijorat. Nu pentru că România n-ar fi făcut paşi notabili pe calea cuceririi libertăţii. Ci pentru că n-a făcut destui, în ultimul sfert de veac. Pentru că nu-i merge bine. Iată, între altele, de ce.

 • Ce înseamnă „occidentalismul“ şi ce înţeleg duşmanii Occidentului prin asta. De ce ura faţă de Occident este atât de mare. Aflaţi azi la Librăria Humanitas
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înseamnă „occidentalismul“ şi ce înţeleg duşmanii Occidentului prin asta. De ce ura faţă de Occident este atât de mare. Aflaţi azi la Librăria Humanitas

  Miercuri, 6 aprilie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, are loc o întâlnire cu Dan C. Mihăilescu, Sever Voinescu şi Radu Paraschivescu prilejuită de lansarea cărţii „Occidentalismul. Războiul împotriva Occidentului. O scurtă istorie a urii faţă de Vest“ a reputaţilor eseişti Ian Buruma şi Avisahi Margalit.

 • Ce înseamnă a fi „dilematic“ pentru Andrei Cornea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înseamnă a fi „dilematic“ pentru Andrei Cornea

  În cadrul unei recepţii prilejuite de aniversarea a 23 de ani de la înfiinţarea revistei „Dilema“, desfăşurată în seara de 11 februarie, la Le Château, a fost anunţat câştigătorul trofeului „Omul cu dileme – 2016“, în persoana filozofului, eseistului şi publicistului Andrei Cornea. „Nu-mi plac oamenii care ştiu tot, care au numai certitudini, nu şi dileme“, spune laureatul.

 • Andrei Cornea e omul anului pentru „Dilema“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Cornea e omul anului pentru „Dilema“

  În cadrul unei recepţii prilejuite de aniversarea a 23 de ani de la înfiinţarea revistei „Dilema“, desfăşurată în seara de 11 februarie, la Le Château, a fost anunţat câştigătorul trofeului „Omul cu dileme – 2016“, în persoana filozofului, eseistului şi publicistului Andrei Cornea.

 • Anul Nou la Dilema Veche
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul Nou la Dilema Veche

  Săptămînalul „Dilema” s-a născut în 1993, cu un program care, în epocă, suna foarte antipatic: voia să înlocuiască partizanatul gata-făcut cu reflecţia, opţiunea pătimaşă, cu aderenţa calmă la realitate. Şi, mai ales, cultivarea isterică a „absolutului”, cu evaluarea lucidă a faptelor. Pe vremea aceea, trebuia să fii ori al lui Iliescu, ori al opoziţiei.

 • Fără menajamente despre «Festivalul „George Enescu” în era Holender»
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără menajamente despre «Festivalul „George Enescu” în era Holender»

  Publicată de Editura Operei Naţionale Bucureşti, cartea Festivalul „George Enescu” în era Holender a fost lansată pe 4 Septembrie 2015, la Ateneul Român, a doua zi după concertul lui Sir Simon Rattle cu Berliner Philharmoniker, la începutul festivalului, dar într-un moment de apogeu al tensiunilor din cadrul managementului bienalei Enescu.

 • 666
Soarele Negru: Adevărul despre invaziile barbare şi Gabriel Oprea!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  666 Soarele Negru: Adevărul despre invaziile barbare şi Gabriel Oprea!

  E clar că e mâna Frăţiei Creatorilor Paranormali! Numai puterea flăcării violete mânuită abil de Fostul Băsescu care spune că NATO ar trebui să intervină împotriva refugiaţilor, adică pesemne să-i execute cu dronele , sau că un dictator criminal precum Bashar al Assad trebuie sprijinit, nu ar fi putut provoca delirul creştinesc al televiziunilor şi al unei părţi semnificative din populaţie împotriva aşa-zisului val islamic invadator.

 • Sever Voinescu: Provocări la care Biserica nu răspunde bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sever Voinescu: Provocări la care Biserica nu răspunde bine

  Acum două săptămîni, am scris aici despre umilirea Bisericii de către şefii locali din PSD. Înregistrările apărute în campania electorală cu baronul roşu de Satu-Mare, care trimitea literalmente la dracu’ pe preoţii şi preotesele care nu-i aduceau voturi pentru Ponta, m-au durut, m-au ofensat, m-au revoltat. Pare-se că pe mine mai mult decît pe înalţii ierarhi BOR.

 • Sever Voinescu: Micul terorism. Două cazuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sever Voinescu: Micul terorism. Două cazuri

  Spectacolul terorismului este grandios! Marii terorişti sînt personaje de intensitate dramatică supraomenească. Fascinanţi! S-ar zice că teroarea este exclusiv la îndemîna celor ieşiţi cumva din comun.

 • 

Cine şi cum suntem?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine şi cum suntem?

  Nimeni nu se mai îndoieşte acum că lumea se află, din nou, la o mare „răscruce de vânturi”. Evenimentele cumplite din Fâşia Gaza, catastrofa aviatică petrecută lângă Gabrovo, hărţuielile sângeroase din estul Ucrainei, tendinţele expansioniste ale „ marelui urs” dar, mai ales, „podul de flori” dintre Moscova şi Berlin, la care pare că lucrează Merkel şi Putin.

 • Sever Voinescu: Europa va merge înainte doar dacă va privi înapoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sever Voinescu: Europa va merge înainte doar dacă va privi înapoi

  Nu doar geografic, Uniunea Europeană se întinde de la Marea Britanie la România – ceea ce este, în toate sensurile, o distanţă enormă. Cea mai occidentală ţară a Uniunii are interese exact opuse celei mai orientale ţări, în privinţa viitorului acesteia.

 • Sever Voinescu: Imagini ale dezolării – căderea Franţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sever Voinescu: Imagini ale dezolării – căderea Franţei

  Îmi pare rău că, în toată frenezia artistică a celei de-a doua jumătăţi a secolului XX, nu s-a găsit nici un pictor care să picteze una dintre marile scene ale dezolării şi îmi lasă mie, bietei mele imaginaţii, sarcina de a o vizualiza.

 • Sever Voinescu: Deşirarea României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sever Voinescu: Deşirarea României

  Aţi văzut vreodată cum distrug moliile ţesătura împăturită şi neaerisită? Ei bine, această imagine mi-a venit în minte cînd am văzut rezultatele unei recente dezbateri publice, lansate de un cotidian central.

 • Sever Voinescu: Deşirarea României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sever Voinescu: Deşirarea României

  Aţi văzut vreodată cum distrug moliile ţesătura împăturită şi neaerisită? Ei bine, această imagine mi-a venit în minte cînd am văzut rezultatele unei recente dezbateri publice, lansate de un cotidian central. Să vă spun. Nu sînt alarmist, nu cred că vom avea război cu Rusia.

 • Încep evenimentele „George Enescu“. „Duminică muzicală“ cu Neagu Djuvara şi Sever Voinescu, urmată de lansarea proiectului „Bucureştiul Creativ“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încep evenimentele „George Enescu“. „Duminică muzicală“ cu Neagu Djuvara şi Sever Voinescu, urmată de lansarea proiectului „Bucureştiul Creativ“

  Două evenimente din cadrul programei Festivalului „George Enescu“ au loc duminică, 30 iunie, de la ora 11.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. O dezbatere a „Duminicilor muzicale“ va fi purtată între Neagu Djuvara şi Sever Voinescu, după care va fi lansat proiectul „Bucureştiul Creativ“, marcă a Festivalului Enescu.

 • Criticii PDL, între execuţie şi sancţiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticii PDL, între execuţie şi sancţiune

  Democrat-liberalii se vor reuni, luni, în Biroul Permanent Naţional pentru a tranşa soarta criticilor din partid. Pe lista celor care sunt la un pas de excludere se regăsesc Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi şi Teodor Paleologu. În timp ce „locotenenţii“ lui Vasile  Blaga cer vehement excluderi, oamenii din tabăra Elenei Udrea pledează pentru clemenţă.

 • PDL, agitat
de perspectiva excluderilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDL, agitat de perspectiva excluderilor

  Aflaţi pe lista neagră a conducerii PDL, Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Sever Voinescu provoacă reacţii contradictorii în PDL. Adepţii lui Blaga vorbesc despre excluderea acestora, în timp ce adversarii şefului PDL pledează împotriva sancţionării.

 • Sever Voinescu: „E mai bine să boicotezi o Constituţie aberantă la urne“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sever Voinescu: „E mai bine să boicotezi o Constituţie aberantă la urne“

  Fostul prim-vicepreşedinte PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, la Institutul de Studii Populare (ISP), în cadrul unei dezbateri pe tema modificării Constituţiei, că revizuirea propusă de majoritatea USL în absenţa unei consultări a Opoziţiei este aberantă şi trebuie boicotată la urne.

Modifică Setările