
Cum putem ţine sub control psoriazisul. „Suferinţa bolnavilor merge până la depresie şi tendinţă de suicid“
Psoriazisul poate părea o banală iritaţie sau o mătreaţă trecătoare, dar el este mult mai mai mult decât o boală de piele.
Psoriazisul poate părea o banală iritaţie sau o mătreaţă trecătoare, dar el este mult mai mai mult decât o boală de piele.
Produsele preparate în laboratorul unei farmacii, sunt de ajutor în tratarea unei game largi de afecţiuni, pentru că au marele avantaj de a fi croite pe nevoia punctuală a unui pacient.
Psoriazisul şi vitiligo sunt două afecţiuni autoimune ale căror semne se agravează semnificativ în sezonul rece. Atât din cauza frigului, cât şi din cauză că pielea nu mai primeşte o cantitate suficientă de ultraviolete cu efect benefic.
Vedeta de televiziunea Kim Kardashian (38 de ani) a vorbit despre boala autoimună de care suferă, psoriazis, şi a publicat imagini cu leziunile pe care le are pe corp din cauza acesteia.
Stilul de viaţă este foarte important în tratarea psoriazisului şi gestionarea lui şi constă în respectarea terapiei indicată de medic, o dietă echilibrată şi o stare mentală pozitivă.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, psoriazisul este a cincea cea mai importantă boală cronică netransmisibilă. 29 octombrie este Ziua mondială de luptă împotriva psoriazisului
Una dintre probleme părului cu care se confruntă multe persoane este mătreaţa. Pentru a o trata corect, trebuie să ştii de câte feluri este şi ce o cauzează.
Unele afecţiuni ale pielii parcă devin mai puţin agresive vara, în timp ce altele, cum este acneea, se agravează. Ba chiar pot apărea alergii şi probleme noi din cauza căldurii, radiaţiilor şi apei din piscină. Medicul dermatolog Ioana Chebac ne spune cum recunoaştem afecţiunile pielii pe care le putem suferi în vacanţă.
Mulţi consideră că psoriazisul este o afecţiune a pielii, însă în realitate, este mai mult decât o simplă erupţie cutanată. Rezultatul aceste reacţii este formarea de noi celule ale pielii în doar câteva zile, în loc de săptămâni, cum ar fi normal.
Când pielea produce mai multe celule decât ar trebui, acestea se aglomerează în plăci tegumentare, care au aspect de solzi. Avem de-a face cu psoriazisul – o boală imunologică ce afectează preponderent adulţii. Pe piele se formează regiuni de piele îngroşată, care uneori provoacă mâncărimi, alteori – sângerări.
10% dintre oameni au tot felul de mâncărimi. Medical, ele se numesc prurit. Poate să te mănânce pielea din cauză că e prea uscată, din cauză că te-ai atins de iederă, din cauză că ai pojar, de la muşcături de ţânţar, psoriazis, eczeme etc... uneori, toată pielea poate fi afectată, alteori, doar o porţiune a ei. Mâncărimile pot să dureze o săptămână – două. Uneori, apar roşeaţă, bubiţe sau pielea se poate crăpa.
Fototerapia este o opţiune terapeutică mai ales în sezonul rece, când bolnavii de psoriazis nu beneficiază de efectele benefice ale ultravioletelor naturale.
Menit să ne apere organismul, sistemul imunitar se poate deregla, atacându-şi propriile celule. Astfel, apar bolile autoimune, afecţiuni care, uneori, sunt greu de diagnosticat.
DERMATOLOGIE Suprasolicitarea nervoasă sistematică dezechilibrează sistemul imunitar al organismului „storcându-l de resurse“. Pe termen mediu, la nivelul pielii, pot apărea pusee de boli autoimune precum psoriazis, vitiligo sau dermatită atopică. Pe termen lung, se ajunge la epuizare, la creşterea fenomenelor infecţioase şi la îmbătrânirea cutanată prematură.
Agenţia Europeană a Medicamentului – EMA – a recomandat guselkumab pentru tratarea psoriazisului în plăci la adulţi, potrivit Reuters
Ştiai că părul uscat, subţire şi fragil care se rupe uşor poate indica serioase probleme de sănătate? În loc să încerci să maschezi aceste minusuri ar fi mai bine să identifici cauza. Stilul de viaţă, lipsa somnului, stresul, dieta dezechilibrată pot fi factori care să cauzeze căderea părului, dar simptomele sunt aceleaşi şi când te confrunţi cu una dintre aceste afecţiuni.
Medicii dermatologi spun că numărul cazurilor de psoriazis este în continuă creştere în România. Iar principala cauză este, spun specialiştii, stresul provocat de sărăcie. Botoşaniul este una dintre cele mai afectate zone.
Boală cronică autoimună, determinată de o defecţiune a sistemului imunitar, psoriazisul afectează aproape 2% din populaţia Europei. În România, 400.000 de persoane sunt afectate de această boală.
Boală cronică autoimună, psoriazisul afectează persoane cu vârste între 11 şi 45 de ani. Din fericire, anumite remedii naturiste ajută la ameliorarea simptomelor.
Leziuni roşii, inflamate, la nivelul pielii, cu forme şi dimensiuni variate, bine delimitate, însoţite de senzaţia de mâncărime, iritaţie sau arsură. Apar sau se agravează în condiţii de stres sau de emoţii puternice. Nu e o infecţie, nu se ia. Aflăm tot ce trebuie să ştim cu toţii despre psoriazis de la medicul dermatolog Alin Nicolescu.
Psoriazisul este o boală autoimună prin care corpul produce mai multe celule ale pielii decât ar fi normal Acest lucru duce la inflamaţii ale epidermei şi la formarea unor cruste albicioase şi uscate.
Credeţi sau nu tălpile pot fi un barometru exact pentru sănătatea organismului. De la durerea săcâitoare de călcâi şi până la simtome mai îngrijorătoare precum furnicăturile, tălpile pot semnala diverite afecţiuni înainte oricăror alte părţi ale corpului.
Psoriazisul este una dintre afecţiunile cele mai supărătoare ale pielii. Se manifestă prin mâncărimi, apariţia de pete roşii pe piele, cu scuame şi iritaţii. Din fericire, simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul plantelor.
Talpa piciorului reprezintă punctul de sprijin al întregului corp, când acesta este în poziţie verticală. Durerea în talpa piciorului poate interesa unul dintre oasele piciorului, un nerv care se extinde până aici sau pielea. Pot fi sever afectate mersul, statul în picioare, precum şi estetica. Iar afecţiunile ce pot să apară nu sunt deloc de neglijat.
Psoriazisul, o afecţiune a pielii care se poate manifesta fie prin pete, plăci, porţini de piele îngroşate sau mătreaţă, nu se vindecă niciodată, ci doar se poate ameliora.
Psoriazisul este o boală care apare la nivelul pielii atunci când corpul nostru transmite către sistemul imunitar semnale false care determină celulele să crească mai repede. Afecţiunea apare sub forma unor cruste albe şi roşii. Jumătate din bolnavii cu psoriazis dezvoltă boala la nivelul scalpului.
Psoriazisul şi vitiligo, boli de piele cu o incidenţă crescută, în cazul cărora medicii recomandă terapia naturală cu soare, sunt greu de tratat în sezonul rece. Pacienţii pot apela însă la terapia fotodinamică, un laser care a revoluţionat tratamentul psoriazisului şi vitiligo. Terapia cu laser are efecte rapide şi scuteşte pacienţii de tratament medicamentos.
Psoriazisul, boala care afectează din ce în ce mai multe persoane, este una din cele mai puţin cunoscute afecţiuni, cel puţin atunci când vine vorba despre cauzele care o determină.
Staţiuni balneare pentru reumatism. Durerile de oase şi junghiurile sunt tratate şi astăzi de către persoanele mai în vârstă la celebrele băi, numite astăzi centre balneoclimaterice. Balneoterapia are numeroase beneficii şi este indicată indiferent de vârstă.
România se situează pe unul dintre primele locuri în Europa în ceea ce priveşte numărul persoanelor afecate de psoriazis, cu o incidenţă de până la 5%, potrivit ultimelor statistici prezentate de Societatea Română de Dermatologie.