Aşa tratezi corect mătreaţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mătreaţa
 poate fi şi un simptom specific unor boli precum dermatita seboreică şi
 psoriazisul, de aceea este bine să mergi la un consult dermatogic 
atunci când constaţi că te confrunţi cu această problemă.
Mătreaţa poate fi şi un simptom specific unor boli precum dermatita seboreică şi psoriazisul, de aceea este bine să mergi la un consult dermatogic atunci când constaţi că te confrunţi cu această problemă.

Una dintre probleme părului cu care se confruntă multe persoane este mătreaţa. Pentru a o trata corect, trebuie să ştii de câte feluri este şi ce o cauzează.

Factori care o întreţin

Mătreaţa are numeroase cauze şi factori care o întreţin sau o agravează. Printre aceştia, se numără: folosirea şampoanelor agresive, spălarea părului prea des sau prea rar, periatul frecvent, utilizarea produselor de coafat, vopsitul părului, stresul, oboseala, poluarea, alimentaţia prea bogată în grăsimi, carenţele de vitamine şi modificările hormonale apărute la pubertate, în sarcină şi la menopauză. Totodată, mătreaţa este şi simptom specific unor boli precum dermatita seboreică şi psoriazisul.    

Uscată sau grasă?

Pentru a trata mătreaţa, este bine să ştii care este forma cu care te confrunţi.

Mătreaţa USCATĂ: este cea mai frecventă formă. Are aspectul unor „solzi“ albi care se desprind uşor din păr şi cad ca fulgii de nea pe umeri când îţi periezi părul. Apare mai ales la persoanele cu păr uscat sau normal. Acest tip de mătreaţă poate fi pusă pe seama uscăciunii excesive a pielii de la nivelul scalpului, iar alteori este cauzată de boli precum psoriazisul.

Descoperă cum poţi trata corect mătreaţa pe clicksanatate.ro

Greşeli de evitat când îţi e foame

Trucurile de îngrijire folosite de cele mai frumoase actriţe

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite